Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / GEÇİŞ BELGESİ TALEBİNİ TOBB KARŞILAYACAK

GEÇİŞ BELGESİ TALEBİNİ TOBB KARŞILAYACAK

GEÇİŞ BELGESİ TALEBİNİ TOBB KARŞILAYACAK14.07.2009Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü (KUGM) 2009 Yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi’nde değişiklik yaparak, 19 ülkeye ait geçiş belgesi talebinin TOBB tarafından karşılayacağını duyurdu.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü (KUGM) 2009 Yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi’nde değişiklik yaparak, 19 ülkeye ait geçiş belgesi talebinin TOBB tarafından karşılayacağını duyurdu.

Geçiş belgelerinin nakliyecilere dağıtımı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi’ne göre yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, 2009 yılına ait 3. ülke geçiş belgelerinin aylık kullanım oranları ve Türk taşımacılık sektörü ile ülke ekonomisinin menfaatlerinin dikkate aldığını belirterek, yurt dışına çıkmış Türk araç sahiplerinin 3. ülke taşımaları ile ilgili taşıma sözleşmelerini ibraz etmeleri şartıyla, talep etmeleri halinde 19 ülkeye ait geçiş belgesi taleplerinin ikinci bir talimata kadar TOBB tarafından karşılanamsına karar verdiğini duyurdu.

Ayrıca bazı güzergahlara hat ilaveleri yapıldığı ve 8 Haziran’da sektör taraflarının da katılımı ile yapılan Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi toplantısında ele alınan taşımaların sonlandığı ülkelere ait sefer sayıları ve mevcut geçiş belgesi kotaları ile belge kullanım oranları da dikkate alınarak yönergede değişiklikler yapıldığı da açıklandı.

Geçiş belgesi talepleri TOBB tarafından karşılanacak 19 ülke

Arnavutluk, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, Çek Cum., Danimarka, Estonya, Hırvatsitan, İngiltere, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Taciksitan.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr