Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SIRA BEKLERKEN YAKIT SIKINTISI ÇEKİLİYOR

SIRA BEKLERKEN YAKIT SIKINTISI ÇEKİLİYOR

SIRA BEKLERKEN YAKIT SIKINTISI ÇEKİLİYOR 14.07.2009

Atatürk Havalimanı’nda her geçen gün artan hava trafiği uçakların iniş ve kalkışlarında gecikmelere neden oluyor.

 

Atatürk Havalimanı’nda her geçen gün artan hava trafiği uçakların iniş ve kalkışlarında gecikmelere neden oluyor. Çok sayıda uçak iniş yapabilmek için sıra beklerken yakıt sıkıntısına girerek Sabiha Gökçen’e zorunlu iniş yapmak zorunda kalıyor. Yaşanan bu sıkıntılı durum havayolu şirketlerini canından bezdirdi. Artan şikayetler Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Atatürk Havalimanı’nda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında bir toplantı yapılarak havalimanında yaşanan sıkışıklık masaya yatırıldı. Toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar, TÖSHİD, THY yetkilileri, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu ve Atatürk Havalimanı İşletmecisi TAV’dan yöneticiler katıldı.

Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıdan bir sonuç çıkmazken, sıkışıklığın nedeni olarak hava muhalefetinden kaynaklanan pist değişikliği gösterildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından saatte 40 uçak iniş kalkış kotası konulan Atatürk Havalimanı’nda özellikle yoğun sezon olarak bilinen yaz aylarında bu sayının çok üzerine çıkılıyor. İşte bu durumda trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bu sıkıntılardan dolayı uçaklar havada tura atmak zorunda kalmış ve bazı uçaklar yakıt kritiğine girdiği için Sabiha Gökçen Havalimanı’na zorunlu iniş yapmak zorunda kalmıştı. AirportHaber’e slot konusunda değerlendirme yazısı yazan Oktay Erdağı’nın, bu yazısı üzerine gerçekleşen bu toplantıda slot dağıtımının DHMİ’ye verilmesi yönünde görüş ortaya atıldı.

Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu tarafından ortaya atılan bu görüş toplantıya katılan diğer kuruluşlar tarafından kabul görmezken, toplantıdan da bir sonuç çıkmadı. SHGM’ye bağlı Slot Koordinasyon Merkezi’nde havayolu şirketlerinden temsilciler bulunuyor. Atatürk Havalimanı’nda yaşanan ve ileride de sürekli olarak yaşanacak olan bu sıkıntıya çözüm bulunması gerekiyor.

Kaynak: AirportHaber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr