Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GEMİLER BİRBİRİNDEN AYRILDI

GEMİLER BİRBİRİNDEN AYRILDI

GEMİLER BİRBİRİNDEN AYRILDI07.07.2009Ege Denizi'nin uluslararası sularında çarpışan ve birbirine bitişik duran iki geminin güvenli bir şekilde ayrıldığı bildirildi.

Hizmetleri AŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan kötü hava şartlarının neden olabileceği bir çevre felaketinin önlenebilmesi amacıyla, çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.
Kurtarma ekibindeki 12 kişi tarafından, gemi mühendisi gözetiminde yürütülen çalışmalarda, Almanya bandıralı ''Renate Schulte'' adlı geminin ''bulb'' olarak tabir edilen baş kısmının dün öğleden sonra hızlı bir şekilde kesildiğinin anlatıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''2 Temmuz Persembe günü sabah saat 10.15 itibariyle Ocean Ergun adlı römorkörün yardımıyla gemilerin birbirlerinden ayrıldığını ve operasyonun en riskli adımlarından biri olan bu aşamanın herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığını bildirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Renate Schulte gemisi kendi imkanlarıyla demir yerine seyretmiştir. Martı Princess gemisi ise Ocean Ergun römorkörü yedeğinde, olumsuz hava koşullarına maruz kalmayacak şekilde, yakıt ikmalinin yapılabileceği ve yetkililer tarafından da mutabık kalınan sığınma yerine çekilmeye başlanmıştır.''

Kaynak: Persembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr