Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / GÜRCİSTAN, TITR TRANS HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

GÜRCİSTAN, TITR TRANS HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 GÜRCİSTAN, TITR TRANS HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI21.10.2022
TITR "Trans Hazar Uluslararası Taşıma Güzergâhı" Çalışma Grubu Toplantısı Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapıldı.

20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıya Gürcistan Demir Yolları ev sahipliği yaparken TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Polonya Demir Yolları ile Hazar Denizi’ndeki liman işletmeleri Alat, Aktau, Bakü Liman İşletme Müdürlükleri ile diğer üyelerin temsilcileri katılım sağladı.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, Yük Dairesi Başkanı Naci Özçelik ve Sivas Bölge Müdür Yardımcısı Abdullah Yücel’in TCDD Taşımacılık’ı temsil ettiği toplantının akabinde imza töreni yapıldı.

Aynı zamanda Gürcistan Demir Yollarının 150. kuruluş yıl dönümü kutlamasının da yapıldığı toplantıda TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın bir konuşma yaptı. Yalçın, "Gürcistan Demir Yollarının 150. kuruluş yıl dönümünde dost ve kardeş ülke temsilcileriyle bir arada olmaktan dolayı büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. BTK hattının etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi amacıyla oluşturulan Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergâhı Birliği çatısı altında bulunan dost ve kardeş ülkelerle birlikte çok güzel işleri hayata geçirirken birlikte büyümenin ve gelişmenin de onurunu duyuyor, mutluluğunu ve gücünü hissediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr