Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HAVAŞ’TAN ONLINE ARAÇ RANDEVU SİSTEMİ UYGULAMASI

HAVAŞ’TAN ONLINE ARAÇ RANDEVU SİSTEMİ UYGULAMASI

HAVAŞ’TAN ONLINE ARAÇ RANDEVU SİSTEMİ UYGULAMASI18.10.2022
Ulusal ve uluslararası mecrada önemle takip edilen hizmet noktası İstanbul Havalimanı’nda bekleme süreleri nedeniyle yaşanan olumsuz durumların önüne geçmek için HAVAŞ tarafından "ONLINE ARAÇ RANDEVU SİSTEMİ" uygulaması devreye alınmıştır.

İhracat kargosunun kabulü aşamasında yaşanan araç trafiğinin kontrol altına alınması, mevcutta gelen araçların manuel bir şekilde sıraya alındığında geliş anına göre oluşan bekleme sürelerinin ve benzeri konuların yarattığı yoğunluğun önüne geçmek amacıyla HAVAŞ tarafından ihracat kargo kabulü aşamasında iyileştirme yapılması kararı alınmıştır.

Bu bağlamda gözlemlenen sorunlara yönelik lojistik sektörünün dijitalleşmesine ve işlemlerin iyileştirilmesi katkı sunan "ONLINE ARAÇ RANDEVU SİSTEMİ" hizmeti geliştirilerek 17.10.2022 tarihi itibarıyla İstanbul Havalimanı HAVAŞ Geçici Depolama Yeri’nde kullanıma açılmıştır. Bu sayede firma-acente alana gelmeden önce uygun saate randevu alarak nakliyesi alana geldiğinde sıra beklemeden yük boşaltma bölümünde hizmet alabilecek ve diğer süreçlere devam edebilecektir.

Randevu alabilmek üzere kullanıcı tanımlamasının gerçekleştirilmesi için HAVAŞ İstanbul Antrepo Şefliğine başvurulabilir. Uygulama üzerinden kayıt oluşturmayan müşteriler, randevu alan müşterilere tahsis edilen yük boşaltma kapıları dışında kalan diğer kapılardan hizmet almaya devem edebilecektir.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr