Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ÜNİVERSİTELİ YÜK TAŞITI SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİRMEK İÇİN ÖN LİSANS PROGRAMININ YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR

ÜNİVERSİTELİ YÜK TAŞITI SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİRMEK İÇİN ÖN LİSANS PROGRAMININ YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR

ÜNİVERSİTELİ YÜK TAŞITI SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİRMEK İÇİN ÖN LİSANS PROGRAMININ YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR11.10.2022
Üniversiteli Yük Taşıtı Sürücüsü Yetiştirmek için Ön Lisans Programının Yol Haritası Çiziliyor. Yetişmiş karayolu yük taşıtı sürücü ihtiyacı, taşımacılık sektörü ve Türkiye için çok önemli bir konu. Bu amaçla 2023-2024 eğitim öğretim yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde açılacak "Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü" Ön Lisans Programının yol haritasını belirlemek üzere sektör paydaşları Lojistik Derneği’nin (LODER) düzenlediği Çalıştayda bir araya geldi.

Çalıştaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Eğitim ve Bilgilendirme Daire Başkanı Ali Rıza Çelik ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi temsilcileri, LODER Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ulusal ve uluslararası karayolu yük taşıma firmalarının üst düzey yönetici ve temsilcilerinin, akademisyenler ve Mars Lojistik’in desteği ile İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Sosyal Tesislerinde 1 Ekim’de yapıldı. Çalıştayda söz konusu program mezunlarından beklenen nitelikler ile bu nitelikleri kazandıracak öğretim programı taslağı oluşturulduktan sonra ders içeriklerini belirlemek üzere görev paylaşımı yapıldı.

Kaynak: yesillojstik.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr