Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD GENEL MÜDÜRÜ HASAN PEZÜK, INNOTRANS 2022’DE UIC TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

TCDD GENEL MÜDÜRÜ HASAN PEZÜK, INNOTRANS 2022’DE UIC TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

TCDD GENEL MÜDÜRÜ HASAN PEZÜK, INNOTRANS 2022’DE UIC TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ21.09.2022
Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayan demiryolları ulaşım teknolojileri fuarı InnoTrans 2022’ye katılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük uluslararası demiryolu kuruluşlarıyla temaslarını sürdürüyor. Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) temsilcileri ile bir araya gelen Genel Müdür Hasan Pezük, demiryolları konusunda daha az gelişmiş olan Orta Doğu ülkelerine, Avrupa’nın bilgi birikimin aktarılmasında TCDD olarak aktif rol almaya hazır olduklarını belirtti.

Raylı sistemler sektörünün en büyük organizasyonlarından olan İnnotrans 2022’de TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, UIC Başkanı ve Polonya Devlet Demiryolları (PKP) CEO’su Krzysztof Maminski ve UIC Genel Müdürü François Davenne ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede heyetler; bölge sorunlarını, UIC'ten beklentiler ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Genel Müdür Pezük, bölgenin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmaların başladığını, özellikle demiryolları konusunda daha az gelişmiş olan Orta Doğu Bölgesi üyelerine, Avrupa Bölgesinin bilgi birikimin aktarılmasında TCDD olarak aktif rol almaya hazır olduğumuzu UIC temsilcilerine aktardı.

UIC Genel Müdürü Davenne ise, Genel Müdür Hasan Pezük’e bölge ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları ve değerlendirmeleri için teşekkürlerini iletti. Davenne, UIC bünyesinde bölgeler arası iş birliğine verilen önemin altını çizerek, Mart 2023'te Fas'ta gerçekleştirilecek olan UIC Dünya Yüksek Hız Kongresi'ne Genel Müdür Hasan Pezük’ü ve demiryolu paydaşlarını davet etti.
Gerçekleşen toplantıya ayrıca; TCDD TAŞIMACILIK AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın, TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ Genel Müdürü Mustafa Özdöner ile UIC Yolcu Departmanı Direktörü ve RAME Koordinatörü Marc Guigon, PKP Brüksel Ofisi Müdürü Tomasz Lachowicz ve Yönetim Kurulu Ofisi Başkan Yardımcısı Katarzyna Bozek katıldı.

Kaynak: tcdd.gov.tr

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr