Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, 2022 FIATA DÜNYA KONGRESİ’NE GENİŞ KATILIMLA DAMGA VURDU

UTİKAD, 2022 FIATA DÜNYA KONGRESİ’NE GENİŞ KATILIMLA DAMGA VURDU

UTİKAD, 2022 FIATA DÜNYA KONGRESİ’NE GENİŞ KATILIMLA DAMGA VURDU20.09.2022
Türk lojistik sektörünü uluslararası platformlarda temsil etme görevini başarıyla sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında Güney Kore’nin Busan kentinde düzenlenen 2022 FIATA Dünya Kongresi’nde geniş bir katılımla ülkemizi temsil etti.

Covid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze yapılamayan toplantıların sonuncusu 2019’da Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da düzenlenmişti. Kongre, salgının üzerinden geçen iki yılın ardından ilk kez Güney Kore'nin Busan kentinde fiziki olarak gerçekleştirildi.

Uniting for Global Solutions (Küresel Çözümler İçin Birleşme) mottosuyla 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayan ve beş gün süren kongrede ilk iki gün oturumları enstitü ve danışma kurulu üyeleri için planlanmış çalışma toplantılarına ayrıldı. Gerçekleşen oturumlara Türk lojistik sektörünü temsilen UTİKAD heyeti de katılım gösterdi.

Lojistik sektörünü yakından ilgilendiren konuların 8 ana başlıkta ele alındığı kongrenin ana toplantılarına üçüncü gün düzenlenen ‘Hoş Geldiniz’ resepsiyonunun ardından geçildi. Güney Kore ve Asya’da lojistik konularına ilişkin toplantılarla devam eden kongrenin üçüncü gün oturumları genç lojistik profesyonellerinin katıldığı toplantılarla devam etti. Kongrenin son günü lojistik sektöründe yeni jenerasyonun işe alım süreçleri ve denizyolu taşımacılığında karşılaşılan sorunlar, dijital tedarik zinciri ve uluslararası ticarette jeopolitiğin etkisi seminerleri gerçekleştirildi.



594 üyesi ile Türk lojistik sektörünün öncü kuruluşu olan UTİKAD, Türkiye’de lojistik sektörünün geliştirmeye yönelik hedefleri doğrultusunda kongredeki toplantılarda geniş katılım gösterdi. Güney Kore’nin Busan kentinde düzenlenen 2022 FIATA Dünya Kongresi’ne ülkemizi ve sektörümüzü temsil eden Türk heyetinde UTİKAD’ın Yönetim Kurulu Eski Başkanları FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Eldener başkanlığındaki UTİKAD heyetinde ise; FIATA Havayolu Enstitüsü (AFI) Üyesi Mehmet Özal, FIATA Denizyolu Çalışma Grubu (MTI) Üyesi Cihan Özkal, FIATA Lojistik Enstitüsü (FLI) Üyesi Alperen Güler, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Ayırtman, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Caner Aydın ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gümüşlüol yer aldı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr