Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN LOGISTICS’TEN AVRUPA’YA YENİ ‘YEŞİL HAT’

OMSAN LOGISTICS’TEN AVRUPA’YA YENİ ‘YEŞİL HAT’

OMSAN LOGISTICS’TEN AVRUPA’YA YENİ ‘YEŞİL HAT’09.09.2022
Omsan Logistics, Avrupa’nın köklü lojistik firması METRANS ile Türkiye ve Slovakya arasında kurduğu ihracat - ithalat hattını hizmete açtı. İlk yük treni Slovakya’daki Dunajska Streda Terminali’nden İstanbul Halkalı Terminali’ne hareket etti.

OYAK Grubu Şirketlerinden Omsan Logistics’in, karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu gibi farklı taşıma modları kullanılan intermodal taşımacılık yapan Avrupa’nın köklü lojistik firması METRANS ile ortaklaşa kurduğu ithalat – ihracat hattında ilk tren yola çıktı. Türkiye’nin demiryolu ihracatını artırmayı amaçlayan proje kapsamında konteynerlar trenle Slovakya’nın Dunajska Streda şehrindeki METRANS Terminali’nden İstanbul Halkalı Tren İstasyonu’na doğru hareket etti.

Türkiye’nin demiryolu üzerinden ihracat gelirini artırma hedefine hizmet eden projeden Omsan Logistics ve METRANS ile ticari akışları olan tüm kurumlar faydalanabilecek. Halkalı ile Dunajska Streda arasındaki seferler Eylül ayından itibaren düzenli şekilde ve karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Proje sayesinde Dunajska Streda’da bulunan 280 bin metrekarelik dev terminal ile Slovakya üzerinden Çekya, Macaristan, Avusturya, Polonya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere intermodal hizmet sunulacak. İlk trenin seferine başlaması nedeniyle Streda Terminali’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Slovakya Büyükelçisi Yunus Demirer, Omsan Logistics Genel Müdürü Cömert Varlık ve METRANS Group CEO’su Peter Kiss katıldı.

Yunus Demirer: İki ülke birbirine kapılar açacak
Törende konuşan Türkiye’nin Slovakya Büyükelçisi Yunus Demirer, her iki ülkenin de coğrafi konumları açısından birbirleriyle benzerlik gösterdiğini söyledi. Demirer, Türkiye’nin Orta Avrupa ülkesi Slovakya için Orta Asya ve Asya ile Orta Doğu'ya bir kapı olabileceğini, Slovakya’nın da Türkiye'nin Orta, Doğu ve Kuzey Avrupa'ya açılmasına aracılık edebileceğini kaydetti. Demirer yakın gelecekte benzer yeni projelerin hayata geçirilmesini dört gözle beklediğini söylerken her iki şirkete de başarılar diledi.

Cömert Varlık: Pek çok ülkeye katkı sağlayacağız
Omsan Logistics Genel Müdürü Cömert Varlık törende yaptığı konuşmada, OYAK Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem’in vizyonu doğrultusunda Avrupa’nın köklü lojistik fimalarından METRANS ile yapılan iş birliğinden ötürü onur duyduklarını belirtti. Ekonomilerin büyük bir dönüşüm geçirdiği bu dönemde yapılan ortaklıkla ülkelerine çok şey katacaklarının altını çizen Varlık; "Bu operasyon hem ülke ekonomilerine hem de bölge ülkelerine katkı sağlayacak" dedi.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr