Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "NAVLUNGO, YILIN İLK YARISINDA YÜZDE 150 BÜYÜDÜ"

"NAVLUNGO, YILIN İLK YARISINDA YÜZDE 150 BÜYÜDÜ"

08.09.2022
Navlungo, yılın ilk yarısında yüzde 150 büyürken, devlet tarafından verilen sipariş karşılama ve depo desteğinin sektöre ivme kazandıracağına dikkat çekti. Navlungo’nun Kurucu Ortaklarından İsa Korkmaz, KOBİ’lerin e-ihracat alanında desteklenmesinin gerek dijital lojistik sektörünün büyümesi kadar, ekonominin gelişimi açısından da önemli olduğunu vurguladı. O nedenle yeni açıklanan sipariş karşılama ve depo desteğinin sektörü önemli ölçüde hareketlendireceğini söyledi.

Türkiye’de e-ticaret hacminin 2021 yılında yüzde 69 artarak 381,5 milyar TL olarak gerçekleştiğini, sipariş adetlerine ise bu oranın yüzde 46 artarak 2 milyar 297 milyon adetten 3 milyar 347 milyon adede yükseldiğini hatırlatan Korkmaz "E-ticaretin genel ticarete oranı 2021 yılında yüzde 17,7 olarak gerçekleşirken, bu alanda ilk yerli marka olmanın avantajını da iyi kullanan Navlungo, satış hacmini 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 150 arttırdı. Ulusal pazarları aşarak uluslararası pazarlarda faaliyetlerini geliştiren büyük ve küçük ölçekli birçok işletmenin ortak sorununu doğru lojistik desteği alabilmek oluşturuyor. Navlungo olarak bu desteği sorunsuz sağlayabilmek, en büyük hedefimiz. Artırdığımız satış hacmi de doğru yolda olduğumuzu en önemli kanıtı" diyerek başarının rastlantı olmadığının altını çizdi. Yoğun sezonun yaklaşmasının yanı sıra ihracatın yüzde 40’a yakın kısmını gerçekleştiren KOBİ’lerin e-ihracat alanında desteklenmesi ve pazar paylarını arttırma yolunda önlerinin açılmasıyla büyüme oramızın yüzde 260’lara ulaşacağını öngörüyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye’de e-ticaretin hızlı büyüme trendini devam ettirmesi ve ekonomiye olan katkılarını artırması anlamına geliyor."

SON 6 AYDA YÜZDE 150 BÜYÜYEN DİJİTAL LOJİSTİK FİRMASI NAVLUNGO’NUN KURUCU ORTAĞI İSA KORKMAZ:
"Yeni açıklanan e- ticaret sipariş karşılama ve depo desteği sektöre büyük bir ivme kazandıracak"
Türkiye’nin ilk dijital lojistik firması olan Navlungo, yılın ilk yarısında yüzde 150 büyürken, devlet tarafından verilen sipariş karşılama ve depo desteğinin sektöre ivme kazandıracağına dikkat çekti. Navlungo kurucu ortaklarından İsa Korkmaz, lojistik konusunda birçok işletmenin ortak sorununa çözüm sunduklarını belirtirken, KOBİ’lerin e-ihracat alanında desteklenmesinin sektörün ve ekonominin gelişimi açısından önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin küresel ticaret hacminin gelişmesinden önemli katkıları olan e-ticaret sektörü, ürettiği katma değer ve arttırdığı işlem hacmiyle ekonomiye büyük katkı sunmaya devam ediyor. Bu konuda önemli bir potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Navlungo, e-ihracat konusunun desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’nin ilk dijital lojistik firması olan Navlungo’nun Kurucu Ortaklarından İsa Korkmaz, KOBİ’lerin e-ihracat alanında desteklenmesinin gerek dijital lojistik sektörünün büyümesi kadar, ekonominin gelişimi açısından da önemli olduğunu vurguladı. O nedenle yeni açıklanan sipariş karşılama ve depo desteğinin sektörü önemli ölçüde hareketlendireceğini söyledi.

Park Palet by Navlungo’nun da başarıda payı büyük
Bu arada 2022 yılı başında 50 milyon TL’lik yatırımla Park Palet’i bünyesine katan Navlungo, bu sayede hizmet verdiği müşterilerine, yurt dışı pazaryerinden aldığı siparişlerinin depolama, kargo ve e-ticaret operasyonlarını tek bir platform üzerinden yönetebilmesini de sağlamaya başladı. Lojistik ve depolama hizmetlerini aynı çatı altında buluşturan Parkpalet by Navlungo sayesinde Türkiye’deki kullanıcılarının iş süreçlerini hızlandırırken, aynı zamanda uluslararası pazarlarda hizmet ağını genişletti. ABD’de hali hazırda bulunan Teksas, Los Angeles, New Jersey, Miami depolarına Charlotte'daki 5 bin metrekarelik yeni deposunu ekleyen Parkpalet by Navlungo e-ticaret depolama ağını genişletip, hizmet kaleminde rakiplerini geride bırakarak satış hacmini de arttırdı.

Fulfillment hizmeti ile maliyetler, firmalar lehine düşüyor
15’i yurt dışında olmak üzere 292 depo ve 2 milyon 300 bin paletlik hacmi ile e-ihracat firmalarına uzun vadeli ticaretin kapılarını açtıklarını belirten Parkpalet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı; "Müşterilerimizin satış kanallarına, pazaryerlerine ve kargo altyapılarına entegre sipariş ve depo yönetim yazılımımız ile Türkiye ve yurt dışındaki tüm sipariş, kargo ve depolama süreçlerini tek panelden yönetmelerini sağlıyoruz. Bu sayede Navlungo ile lojistikte yakaladıkları fiyat avantajını Parkpalet ile daha verimli hale getirebilen kullanıcılarımız hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf etmiş oluyor. ABD’de dört lokasyonda oluşturduğumuz depolama ağımıza Charlotte’ta açtığımız 5 bin metrekarelik yeni tesisi de ekleyerek e-ihracat müşterilerimize Amazon ve birçok platformdaki satışları için ara depo, stoklama ve sipariş hazırlama hizmetlerini uçtan uca sunuyoruz" dedi. Yeni açıklanan teşviklere de değinen Çiçekdağı "Yeni teşvikler e-ticaret markalarımızın yurtdışı satışlarında o¨nemli maliyet kalemlerine destek veriyor. Tanıtım, pazarlama ve pazaryeri komisyon destekleri yanında sipariş karşılama ve depolama hizmetlerinde de destek sağlanması sektör açısından çok faydalı" diyerek önümüzdeki günlerde sektörün daha da hareketleneceğini belirtti.

Kaynak: yesillojistikciler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr