Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN’DAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ATAMA

BORUSAN’DAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ATAMA

BORUSAN’DAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ATAMA05.09.2022
İklim, insan ve inovasyon odak alanlarında sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Borusan, bu çalışmaları iş süreçlerine entegre ederken yeni bir yönetişim yapısını da hayata geçiriyor. Bu doğrultuda İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı görevini yürüten Nursel Ölmez Ateş, Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanlığı görevine atandı.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanlığı görevine Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş atandı. Sürdürülebilirlik çalışmalarına 2006 yılında UN Global Compact imzacısı olarak başlayan Borusan, 2 yıl önce belirlediği iklim, insan ve inovasyon odak alanları ile sürdürülebilirlik çalışmalarını daha kapsayıcı bir şekilde ele almaya başladı.

Sürdürülebilirlik alanında hayata geçen uygulamaların daha verimli ve sistematik bir şekilde ilerlemesine büyük önem veren Borusan, bu doğrultuda yeni bir yönetişim yapısı belirledi. Bu yeni yönetişim yapısı doğrultusunda Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı olarak atanan Nursel Ölmez Ateş, Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar’a bağlı olarak tüm Grubun sürdürülebilirlik çalışmalarına liderlik ederken Grup ve şirket çalışmaları ile tematik çalışma grupları arasındaki sinerjiyi oluşturacak.

Nursel Ölmez Ateş kimdir?
İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nursel Ölmez Ateş, Migros Türk T.A.Ş.’de Metod Organizasyon ve Planlama Departmanı’nda uzman yardımcılığı pozisyonu ile iş hayatına başladı. Bu şirketin Ar-Ge, Planlama, Proje Yönetimi departmanlarında Yönetici olarak çalıştı. Bu süre içinde pek çok yenilikçi insan kaynakları projesini devreye aldı. 1999 Yılında Migros’ta çalışırken, SAP insan kaynakları modülünün ilk Türkiye uygulamasının Proje Liderliğini yaptı ve bu proje SAP’nin best practice uygulamaları arasına girdi. 2003 Yılında Migros’un yurt dışı operasyonlarından Ramstore’a İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve Ramenka’nın Rusya’nın en başarılı insan kaynakları uygulamalarına sahip şirketi seçilmesinde önemli rol oynadı. 2008 yılında Türkiye’ye dönerek Koçtaş ve Ford Otosan’da İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak kariyerine devam etti.
2018 yılının mart ayında Borusan Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı, Kasım 2019’da ise Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı olarak atanan Nursel Ölmez Ateş 1 Ağustos tarihi itibarıyla Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı oldu.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr