Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / REKOR BEKLENEN HAVA KARGO TAŞIMALARI LOGİTRANS FUARI’NDA

REKOR BEKLENEN HAVA KARGO TAŞIMALARI LOGİTRANS FUARI’NDA

 REKOR BEKLENEN HAVA KARGO TAŞIMALARI LOGİTRANS FUARI’NDA19.07.2022
Pandemi ile büyük yara alan hava kargo taşımalarında rekor büyüme bekleniyor. 2022’de hava kargoda taşınan yük miktarının 68,4 milyon ton, gelirinin ise 100 milyar dolar olması bekleniyor. Pandemi ile yara alan havayolu taşımacılığı büyüme ivmesini her geçen gün artırmaya devam ediyor.

"Hava kargo taşımacılığında, küreselde ve ülkemizde taşıma sayıları pandemi öncesine yaklaştı." diyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç; "Kısıtlamalarının tüm dünya çapında hafiflemesiyle birlikte havacılık sektörü özellikle yolcu talebi cephesinde büyük bir canlanma yaşarken, hava kargoda ise bu yıl rekor hacim bekleniyor." şeklinde konuştu.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların havacılık sektöründe baskılayıcı etkisinin devam ettiğini belirten Ünsaç; "Rusya hava sahasının birçok hava yolu için kapalı olması nedeniyle, özellikle kargo uçakları daha uzun rotalara kullanmak zorunda kaldı ve bu rota değişiklikleri de kargo uçaklarına ciddi bir maliyet artışı getirdi." dedi. Ekin Seren Ünsaç daha sonra şunları söyledi:

"Küresel hava trafiğinin yüzde 83’ünü oluşturan yaklaşık 290 havayolunu temsil eden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA; 2022’de kargo gelirlerinin 191 milyar dolara ulaşacağını, bu rakamın kovid öncesi dönem olan 2019 yılında elde edilen hava kargo gelirinin nerdeyse iki katı düzeyine ulaşacağını öngördü. Öte yandan hava kargo yoluyla taşınan yük miktarının da bu yıl rekor düzeyde bir rakama çıkacağını öngören IATA‘ya göre Havacılık endüstrisinin toplamda 2022'de 68.4 milyon tonun üzerinde bir kargo taşıması bekleniyor.

Lojistik endüstrisinin tüm modlarında olduğu gibi havacılıktaki gelişmelerin de ele alınacağı Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, ilgili kesimlere, eşsiz bir vizyon oluşturma ortamı sunuyor. Havaalanları ve havayolu yatırımcıları kadar havayolu operatörleri ve hizmet alan tarafların da buluştuğu logitrans, diğer modların havayolu taşımalarına entegrasyonu ve işbirliği çabalarına da önemli ölçüde ışık tutuyor."

Ünsaç son olarak; "Rusya’ya yönelik ambargolar havayolu rotalarında da değişikliklere neden oldu. Rota değişiklikleri, hava kargo uçaklarının sefer maliyetlerini, bu da navlunları artırdı. Hava kargoya etkinliklerine özel olarak yer veren logitrans, taşıma türlerinin işbirliği ve etkileşim içinde olduğu lojistik endüstrisinde dünyanın en etkili buluşma noktası durumundadır." şeklinde konuştu.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı
"Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı", EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 15. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr