Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALİŞAN LOJİSTİK TEN YANGINA 2 SAAT DAYANIKLI DEPO

ALİŞAN LOJİSTİK TEN YANGINA 2 SAAT DAYANIKLI DEPO

ALİŞAN LOJİSTİK  TEN YANGINA 2 SAAT DAYANIKLI DEPO02.07.2009

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Damla Alışan, Gebze'de yer alan depolarını7.5 milyon dolar yatırımla genişleteceklerini belirterek, 'Deponun duvarları 120 dakika yangına dayanıklı' olacak dedi.

 

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Damla Alışan, Türkiye'nin önümüzdeki yıldan itibaren yanıcı maddelerin karayolunda taşınmasına ilişkin standartlarını belirleyen ADR mevzuatına geçeceğini hatırlatarak, Türk lojistik sektörünün yanıcı maddelerin taşınması ve depolanması konusunda henüz Avrupa'nın çok gerisinde olduğunu söyledi. Alışan, "Bir lokal yatırımcı ucuza arazi kapatıp üzerine bir tesis yapıyor ve burayı birine satmanın peşine düşüyor. Bu amaçsız yatırımlar çoğunlukla lojistik şirketlerinin deposu olarak kullanılıyor. Gebze yolunda onlarca böyle yapı var" dedi. Alışan Lojistik olarak müşterilerinin yüzde 80'inin kimya sektöründen olduğunu, bu nedenle Türkiye'de uluslararası ADR mevzuatına uygun ilk depoyu 11 milyon dolarlık yatırımla Gebze'de inşa ettiklerini belirten Alışan, Türkiye'de Avrupa standartlarına uygun yanıcı depolama ruhsatı bulunan tek depoya sahip olduklarını vurguladı. Alışan, "24 bin palet kapasiteli depomuzu, 7.5 milyon dolar yatırımla genişleteceğiz. Deponun duvarları 120 dakika yangına dayanıklı, zemin ayakkabı temasından çıkacak kıvılcıma bile duyarlı olacak" diye konuştu.

 

Potansiyel riskin üzerinde oturuyoruz

ADR'nin Türkiye'de gözardı edilen konulardan biri olduğunu vurgulayan Alışan, bu işin eğitim kısmının çok önemli olduğunu vurguladı. Tüm şöförlerin uzmanlık eğitimi alması gerektiğinin altını çizen Alışan, "Yoksa haberlerde sürekli bir yerlerde tankerlerin kaza yaptığını, patladığını okuyoruz. Çok büyük bir tehlike. Potansiyel riskin üzerinde oturuyoruz. Türkiye'deki yaşlı filoların değiştirilmesi zaman alacak. Bu sürecin iyi yönetilmesi lazım. Çok maliyet ve uzman eleman istiyor" dedi.

Şu anda Türkiye genelinde 11 depo ve 100 bin palet kapasitesi ile hizmet verdiklerini dile getiren Alışan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimya sanayinin yaklaşık yüzde 40'ı İzmit bölgesinde üretim yapıyor. Bu yüzden bizim 11 depomuzun 9'u Gebze Dilovası'nda. Sadece Avrupa pazarına hizmet veriyoruz ve müşterilerimizin yüzde 80'i çok uluslu kimya şirketlerinden oluşuyor. Krizden elbette etkilendik ama müşterilerimizle kurduğumuz güven ilişkisi bizim için büyük bir değer oldu. 1985'te 20 araçla kurulan şirketimiz bugün yurtiçi ve yurtdışında hizmet veren yaklaşık 400 araca ulaştı."

 

 

 

Lojistik sektörü çok maskülen

14 yıldır çalıştığı lojistik sektörünün yavaş yavaş kadın çalışanlara alışsa da çok maskülen bir sektör olduğunu belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Damla Alışan, "Sektörde kadın yönetici sayısı her geçen gün artıyor. Bunda lojistik alanında akademik eğitim veren üniversitelerin de etkisi büyük. Ancak Avrupa'dakinin aksine sahada çalışan kadın eleman az. Kadınlarımız evden uzak kalabilecekleri bir iş için henüz pek istekli değiller. Ama bize şöförlük konusunda kadınlardan gelen talepleri seve seve değerlendiririz" dedi.

Kaynak: Referans Gazetesi