Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / AVRUPA DA HEMZEMİNİ BİLİNÇLİ KULLANMA GÜNÜ

AVRUPA DA HEMZEMİNİ BİLİNÇLİ KULLANMA GÜNÜ

AVRUPA  DA HEMZEMİNİ BİLİNÇLİ KULLANMA GÜNÜ02.07.2009

Dünyada her yıl çok sayıda insan hemzemin geçişlerinde meydana gelen kazalarda hayatını kaybediyor.

Avrupa’da da her yıl en az 600 insan hemzemin geçişlerde yaşanan kazalara kurban gidiyor. UIC’e göre bu kazaların yüzde 95’ine karayolunu kullananlar sebep oluyor. Bundan dolayı karayolu ve demiryolu sektörleri, insanların hemzemin geçitleri civarında yanlış davranışlardan kaçınmaları, trafik kurallarına uymaları durumunda kazadan kurtulacaklarını anlamaları için 25 Haziran’ı birlikte Avrupa Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü organize ediyorlar.

 

Avrupa Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü (The European Level Crossing Awareness Day) eğitim önlemleri ve hemzemin geçişlerinin çevresinde güvenli davranış tanıtımlarına odaklanıyor.

Bu günün, üye devletlerinde ortaklaşa ele alınıp kamuoyuna benimsetilmesi için “H
emzemin geçişte daha güvenli bir Avrupa günü” sloganı kullanılıyor. Bu amaçla, demiryolu istasyonları, kent merkezleri, okullar ve sürücü kursları gibi yerlerde, kısacası Avrupa genelinde bir dizi iletişim etkinlikleri planlandı.


Etkinlikler resmi kurumların dışında CER, EIM, UIC, The European Level Crossing Forum (ELCF), the European Transport Safety Council (ETSC) ve the European Railway Agency (ERA) tarafından da destekleniyor.
 
Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr