Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / 215 HİZMETTE NOTER ONAYI KALKIYOR

215 HİZMETTE NOTER ONAYI KALKIYOR

215 HİZMETTE NOTER ONAYI KALKIYOR02.07.2009

Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi" başlığı altında ele alınan düzenleme kapsamında, 215 hizmet alanında noter onayı kaldırılacak

 

ANKARA - "Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi" başlığı altında 170 yönetmelikte değişiklik yapılarak yayıma hazır hale getirilen çalışma kapsamında 215 hizmet alanında noter onayı kaldırılacak.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında "Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi" başlığı altında ele alınan düzenleme kapsamında, bazı bakanlık kuruluş ve müsteşarlıklarda elaman alımındaki başvurular sırasında, diploma, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdanı gibi belgelerde noter onayı aranmayacak.

Buna göre, onay aramayacak kurumlar ve bakanlıklar şunlar:

"Başbakanlık Merkez Teşkilatı, Denizcilik Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, DPT, TOKİ, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırılık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Tarım ve Köyişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları"

Söz konusu çalışma kapsamında 46 yetki, merkezden taşraya, 26 yetki valilik ve bölge müdürlüğünden alt kademelere olmak üzere 72 yetki devredilecek.

Bu çerçevede, gemi adımlığı başvuru işlemleri bölge müdürlüklerinden alınarak, liman başkanlıklarına verilecek. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü işlemlerine ilişkin valiliklerde bulunan bazı yetkiler, il müdürlüklerine devredilecek. Bunlar arasında, Gönüllü Aile Hizmeti, Koruyucu Ailenin Seçimi, Kuruluşa Yaşlı Kabulü işlemleri de bulunuyor.

Bürokrasinin azaltılması çerçevesinde bazı hizmetlerde ya da başvurularda sabıka kaydı ilgili kurum tarafından takip edilecek.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr