Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?22.06.2009

Deutsche Post’dan yeni rapor

 

Deutsche Post, DHL ile yeni bir çalışma yaptı. “Delivering Tomorrow” adını taşıyan bu çalışmada, 2020 yılı sonrasında çevre, teknolojik müşteri talepleri, Çin’in etkisi ele alındı. Rapor, aynı zamanda bölgesel farklılıkları da kapsamakta.

 

Agility DGS’den kontrat uzatımı

 

US Defence Logistics, Agility Defence & Government Services (DGS) ile gıda ve gıda dışı ürünlerin satınalma ve lojistiği için Aralık 2005 yılında imzaladığı sözleşmeyi Aralık 2010 tarihine kadar uzattı.

 

Panalpina’dan Amsterdam Havaalanı’nda lojistik merkez

 

Panalpina, Amsterdam’da şirket merkezini ve deposunu Amsterdam Schiphol havalanına taşıdı. 12.000 m2’lik yeni tesis hava alanına bağlantısı olan ilk depo özelliği taşıyor.

 

DHL, havayolu catering servisi verecek

 

DHL’in araştırmasına göre dünya hava yollarının catering hizmeti olarak 12 milyar Euroluk bir potansiyeli var. Şirket, bu pazara hizmet edecek bir tedarik zinciri yönetimi planlıyor.

TNT Post, Georg von Holtzbrinck Grubu’nu satın alıyor

 

Geçen hafta yapılan duyuruya göre TNT Post, Alman Georg von Holtzbrinc Grubu’nu ve ona bağlı bölgesel posta şirketlerini dağıtım ortaklığı kurmak için satın alıyor.

 

DSV’nin DFDS Vesterhavet projesi yarım kaldı

 

Ocak ayından beri sürdürülmekte olan DSV’nin Vesterhavet grubuna bağlı DFDS gemicilik şirketinin % 56 hissesini satın alması projesinden vazgeçildi.

 

Yeni kontratlar

 

Iceland, DHL ile 500 milyon poundluk bir kontrat imzaladı. Mazda otomobil lojistiği için Ryder ile olan kontratını yeniledi. NCR, Hong Kong’da lojistiğini DHL ile yapacak. CEVA Logistics, Avustralya’da Spotlight ürünlerine hizmet verecek.

 

TNT Express’den 4 yeni hat

 

TNT Express, Avrupa’daki yeni ülkelerde çalışmalarını hızlandırıyor. Belarus, Moldova, Makedonya, Arnavutluk bu ülkeler arasında. Şirket, Economy Service adını verdiği çalışmasına bu ülkeleri de kattı.

 

Atilla Yıldıztekin
atilla@yildiztekin.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr