Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DFDS VE ULUSOY SEALİNES, EMİSYON AZALTAN ANLAŞMAYI GÖNÜLLÜ İMZALADI

DFDS VE ULUSOY SEALİNES, EMİSYON AZALTAN ANLAŞMAYI GÖNÜLLÜ İMZALADI

DFDS VE ULUSOY SEALİNES, EMİSYON AZALTAN ANLAŞMAYI GÖNÜLLÜ İMZALADI04.06.2022
DFDS ve Ulusoy Sealines, Trieste ve Monfalcone Limanları için Ro-Ro gemileri tarafından üretilen ve şehir alanlarındaki hava kalitesi seviyelerini etkileyen emisyonların azaltılmasına yönelik taahhütlerini resmileştiren anlaşmayı gönüllü olarak imzaladı.

Türk Armatörler Birliği’nden (TAB) yapılan açıklamada, DFDS ve Ulusoy Sealines, Trieste ve Monfalcone Limanları için Ro-Ro gemileri tarafından üretilen ve şehir alanlarındaki hava kalitesi seviyelerini etkileyen emisyonların azaltılmasına yönelik taahhütlerini resmileştiren anlaşmayı gönüllü olarak imzaladığı bildirildi.
İmza töreninde DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Kemal Bozkurt ve Ulusoy Sealines Genel Müdürü Müh. Mesut Cesur hazır bulundu.
Trieste ve Monfalcone limanlarını kapsıyor.

Trieste & Monfalcone Mavi Anlaşması, Trieste ve Monfalcone limanlarına ulaşan, manevra yapan ve bu limanlara yanaşan gemilerin, yasaların izin verdiğinden daha düşük emisyonlu, düşük kükürtlü bunker yakıtları kullanmasını, ana ve yardımcı makinelerinin kullanımını optimize ederek şehir alanlarındaki hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmalarını talep ediyor.
Bu taahhüt, anlaşmanın lansmanının yapıldığı Barcelona Deniz Zirvesi sırasındaki 8 Ekim 2021 tarihli ilk imzaya kadar uzanıyor. Anlaşma Trieste Liman Başkanı Tümamiral Vincenzo Vitale Doğu Adriyatik Denizi Liman Ağı Otoritesi Başkanı Paolo Spada ve Gemi Acenteleri Derneği Başkanı Friuli Venezia Giulia tarafından onaylandı.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr