Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / HAPAG-LOYD DAN İZMİT BUSAN SEFERİ

HAPAG-LOYD DAN İZMİT BUSAN SEFERİ

HAPAG-LOYD  DAN İZMİT BUSAN SEFERİ15.06.2009

Hapag-Lloyd Denizaşırı ile İzmit’ten Uzak Doğu’ya

Uluslararası konteyner taşımacılığının güvenilir ismi Hapag-Lloyd Denizaşırı, ithalat ve ihracat taşımaları için hizmet yelpazesini genişleterek alternatif çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan yeni servis, özellikle Uzak Doğu’ya ulaşmak isteyen Kocaeli’li sanayicilere yönelik önemli bir hizmet.

Kocaeli Bölgesi’ndeki yoğun sanayi yapılanması ve yeni yatırımlar dış ticaret akışının bu bölgeden gerçekleşmesi yönündeki talepleri de artırıyor. Konteyner taşımacılığı hizmeti veren Hapag-Lloyd Denizaşırı, bu doğrultuda gelen talepleri karşılamak amacıyla, Uzak Doğu’ya ihracat veya buradan ithalat yapmak isteyen sanayiciler için nisan ayı itibari ile İzmit-Busan (Güney Kore) hattında servis vermeye başladı. Bu hatta yapılan taşımalarda başta otomotiv ürünleri yer alıyor.

10 gemiyle hizmet veriyor

Hapag-Lloyd Denizaşırı bu servis için 3,500 TEU’luk 10 gemikullanıyor. İzmit (Evyap)-Novorossiysk-Constanta- Istanbul-Haifa-Port Kelang-Shekou-Busan rotasını izleyen serviste İzmit’ten yapılan yüklemeler 30 günde Busan’da oluyor. Busan’dan yapılan yüklemeler ise Busan-Shanghai- Ningbo-Shekou-Port Kelang-Haifa-İzmit (Evyap) rotasını izleyerek 35 günde İzmit’e ulaşıyor.

Hapag-Lloyd Denizaşırı, İzmir, İstanbul, Mersin ve Gemlik limanlarındaki hizmet ofisleri ve depolarıyla, Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu limanlarına direkt olmak üzere Türkiye’den dünyanın çeşitli noktalarına soğutucu da dahil konteyner taşımacılığı yapıyor.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr