Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ESBAŞ A AVRUPALI HAVACI İLGİSİ

ESBAŞ A AVRUPALI HAVACI İLGİSİ

ESBAŞ  A AVRUPALI HAVACI İLGİSİ08.06.2009

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ'nin (ESBAŞ) Hanse ve Bavairia Havacılık Kümeleri ile yaptığı işbirliği anlaşmasının ardından, havacılık sektöründe üretim faaliyetinde bulunan Avrupalı firmalar bölgeyle ilgilenmeye başladı.

Hanse Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Uwe Gröning, 150 firmanın faaliyet gösterdiği bölgeden 4 firmanın Ege Serbest Bölgesi'ne yatırım yapmak için araştırma yaptığını söyledi. Grönin, "Bu firmalardan birisi benim şirketim. Yatırımı Türkiye'deki şirketlerle ortak yapmayı planlıyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. 2010 Mart ayına kadar yatırım yapma konusunda karar vereceğiz" dedi.

 

Uzman eleman için okul kurulacak

ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer ise, geçen cuma günü yapılan Türk-Alman Dostluk Günleri kapsamında gerçekleştirilen işbirliği anlaşması ile birlikte güzel irtibatların kurulduğunu söyleyerek, "Bunun neticesinde havacılık alanında yeni firmaların gelmesini bekliyoruz" dedi.

Bölgede havacılık alanında önceliği eğitime vereceklerini belirten Tuncer, "Bölgeye yatırım yapacak firmaların yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için öncelikle meslek lisesi düzeyinde bir okul kurmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Referans Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr