Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KADIN YÖNETİMİ

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KADIN YÖNETİMİ

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KADIN YÖNETİMİ17.05.2022
Denizcilik Sektöründe Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadın Yönetimi Uluslararası taşımacılık sektöründe, Pandemi sonrası ile birlikte yaşanan krizlere her geçen gün yeni başlıklar ekleniyor. Bu durumun daha ne kadar devam edeceği konusunda maalesef kimsenin net bir fikri yok. Her geçen gün Covid-19 nedenli ölümlerin arttığı, aşının sadece ölüm riskini azalttığı bir süreçte, net bir görüşün olmaması çok doğal karşılanıyor. Sektör temsilcileri olarak bizler de gündeme çok çabuk uyum sağlamaya, bu durumu normal karşılamaya mecbur kalıyoruz.
İşte tam da bu ve benzer sorunların ortasında, güçlü sivil toplum kuruluşlarını arkamızda hissetmemizin önemi ortaya çıkıyor. STK’ların birleştirici ve çözüm odaklı hareketleri, toplumsal ve sektörel sorunların üstesinden gelmeleri sayesinde, biz üyelere, rahatlatıcı bir şekilde derin nefes alma fırsatı sağlıyor.
Denizcilik ve taşımacılık sektörünü en güçlü şekilde temsil eden WISTA TÜRKİYE (International Shipping & Trading Association) / Uluslararası Deniz Ticareti ile İştigal Eden Kadınlar Derneği ve UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) bizleri vizyon, misyonlarıyla ileriye götürerek sektörün paydaşlarının temsilini en verimli ve ülkemize katma değer katacak biçimde yerine getiriyorlar.
WISTA, denizcilik sektöründe kadınların ön planda olması ve desteklenmeleri için çaba gösteriyor. Saygın, dürüst, itimat sahibi denizci kadınlar arasında işbirliğinin gelişimi için kurulmuş, uluslararası bir dernek olan WISTA, kadınların sektördeki gelişimi için de çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Dernek başkanımız Nazlı Selek ve yönetim kurulumuz, sorunların değerlendirilmesi ve çözüme ulaştırılması konusundaki hızı çok etkileyicidir.
Denizcilik sektöründe var olmak isteyen genç girişimci arkadaşlarımıza da her zaman destek olan WISTA, pek çok başarılı projelere de imza atmıştır. Özellikle kız öğrencilerin geleceklerini desteklemek amaçlı burs olanakları sağlayan sistemi mükemmel işletmesi, dernek üyelerini her zaman gururlandırmıştır.
Tüm bu şahane projelerin yanı sıra sektördeki sorunlarla da uluslararası boyutta ilgilenip, hızlı çözümlere ulaşılması, WISTA’nın sektördeki gücünü her defasında ortaya koymaktadır.
Uluslararası taşımacılık sektörünün yarattığı en eski ve en güçlü diğer bir dernek olan UTİKAD, yaşanan problemleri, taşın altına elini sokarak, sorumluluk alarak, çözüme ne kadar hızlı ulaşabileceğimizi, gerçekleştirdiği projelerle en iyi şekilde kanıtlayan dernektir.
Yeni dönemde, UTİKAD temsilcileri, kadın başkan olarak Ayşem Ulusoy’u seçmiş, bu seçimle dernek yepyeni bir heyecan ile dinamik bir şekilde projelerini ortaya koymaya başlayarak, hiç vakit kaybetmeden ilk adımları atmıştır.
Derneğin, komite/odak gruplarının olması, sorumluluk alarak, sonuca ne kadar hızlı ulaşıldığının kanıtı niteliğindedir. Özellikle "Kadın Odak Grubu" sektördeki güçlü kadınları bir araya getirmeyi başarmış, biz kadın üyelerin gücüne güç katmıştır. Kadınların her branşta başarısının ortada olduğu bir dünyada, bu grubun da yapacağı projelerde her zaman pozitif sonuç alacağı ortadadır. Sektördeki her kadının fayda sağlayacağı, akılcı, demokrat, güçlü kadınların oluşturduğu grubun, çözümsüz bırakacağı en ufak bir problem olmayacağı hepimizin ortak düşüncesidir.
UTIKAD ve WISTA’nın üyelerine olan yaklaşımı, sorunlara karşı bakış açısı, çözüme yönelik hareketleri, biz üyeleri son derece heyecanlandırmakta ve geleceğe dair daha fazla umutlu olmamızı sağlamaktadır.
Dernek toplantılarında, gerçekleşen veya gerçekleştirilecek projelere aynı heyecanla ilgi duymak, derneğin desteği ile örgütlenmek, birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu hissetmek, bilmek, biz üyeler için paha biçilemez ölçüde değerli.
22 yıldır sektörde var olan bir kadın olarak, STK’ların birleştirici gücüne inanıyor, özellikle kadın yönetiminin ne kadar farklı olduğunu hissediyor, WISTA ve UTİKAD’ın bir parçası olduğum için de gurur duyuyorum.
Ne şanslıyım ki uzun yıllardır, yönetici olarak görev aldığım, bu sene, 125. yılını kutlayacağımız, uluslararası taşımacılık sektörünün en büyüklerinden, FR. MEYER’S SOHN da STK’lar konusunda son derece destekleyici bir yönetim anlayışına sahip. Başarılı iş kadınlarının sayısının arttığı günümüzde, bu anlayışın yayılması, özel sektörde, devlet kurumlarının yönetici pozisyonlarında, odalar veya derneklerin yönetimlerinde daha fazla kadının söz hakkına sahip olması en büyük dileğimdir.
Umarım 2022 bu dileğimin gerçekleşmesi için başlangıç olur…
En içten sevgi ve selamlarımla.
Aslı Malay TUNCER
FMS (Fr. Meyer’sSohn) Lojistik Ltd. Şti. Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü

Kaynak: denizcihaber.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr