Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ, ALAYUNT-AFYONKARAHİSAR-KONYA PROJESİ’Nİ İNCELEDİ

TCDD YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ, ALAYUNT-AFYONKARAHİSAR-KONYA PROJESİ’Nİ İNCELEDİ

TCDD YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ, ALAYUNT-AFYONKARAHİSAR-KONYA PROJESİ’Nİ İNCELEDİ15.04.2022
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş, "Yerinde Çözüm Ekibi" ile birlikte Alayunt-Afyonkarahisar-Konya arasındaki demiryolu hattında incelemelerde bulundu. Hattın rehabilitasyonu ile elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapım projesi kapsamında yüklenici firmadan brifing alan Akbaş, çalışmaların güncel durumunu istişare etti.
Uzman ekibi ile birlikte Alayunt-Afyonkarahisar-Konya arasındaki demiryolu hattında incelemelerde bulunan Genel Müdür Akbaş, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akbaş, "Elektrifikasyon işleri kapsamında çalışmalarına devam ettiğimiz Alanyut istasyonu ile Pınarbaşı istasyonu ve Kayacık Lojistik Merkezinde, toplam 367 kilometre ana hat uzunluğuna sahip hattımızı saatte 160 kilometre hıza uygun olarak inşa ediyoruz. Yenilediğimiz hatlarımızı, teknolojik altyapısı ve üstün donanımı ile hem lojistik hem yolcu taşımacılığında daha konforlu ve emniyetli hale getiriyoruz. Her geçen gün büyüyen demir ağımızı çağın ihtiyaçlarına göre modernize ediyor, demiryollarımıza hız katıyoruz. Hayat ulaşınca başlar." ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Metin Akbaş, incelemelerinin akabinde yüklenici firma temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Genel Müdür Metin Akbaş’a incelemelerinde "Yerinde Çözüm Ekibi" ve TCDD daire başkanları iştirak etti.
Kaynak: tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr