Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI (TITR) ÜYELERİ KAZAKİSTAN’DA BİR ARAYA GELDİ

TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI (TITR) ÜYELERİ KAZAKİSTAN’DA BİR ARAYA GELDİ

TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGÂHI (TITR) ÜYELERİ KAZAKİSTAN’DA BİR ARAYA GELDİ31.03.2022
Çin, Kazakistan, Hazar Denizi su alanı, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’den geçerek Avrupa’ya ulaşan ‘Yeni İpek Yolu’ / ‘Orta Koridor’ olarak adlandırılan Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergâhı (TITR) Birliği üyeleri 29-30 Mart 2022 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı kentinde bir araya geldi.
Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı Orta Koridor’un Önemli Bir Halkası
Toplantıya, Türkiye’den TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun başkanlığındaki heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi ve özel taşımacılık şirket temsilcileri ile diğer üye ülkelerin demiryolu idaresi temsilcileri ve taşıma şirketleri katılım gösterdi.
Toplantı kapsamında birliğin 2022 yılı yük taşımacılığına ilişkin tahmin ve hedefleri ile 2030 yılına kadarki gelişme stratejisi üzerine görüşme sağlandı.
Ayrıca, değişen dünya ticaretinde daha aktif ve verimli şekilde güzergahın kullanılmasına ilişkin yapılabilecekler tartışılırken ‘Orta Koridor’un birlik üyesi tüm ülkelerin kalkınmasında önemli bir rolü olduğunun altı çizildi.
Orta Koridor taşımalarının her geçen gün arttığına dikkat çekilen toplantıda bu koridorun daha etkin ve verimli kullanılması için üye ülkeler demiryolu idareleri ve şirketleri ile birlikte sorunları giderici ve taşımaları kolaylaştıran çözümlerle hareket edildiği, Çin’den Avrupa’ya, Rusya’dan Güney Asya ve Afrika’ya kadar tüm ticaret rotalarında ulaşımı kolaylaştıran TITR güzergahı ile tüm dünya ülkeleri için yeni fırsatlar sunduğu, zaman ve maliyetten tasarruf sağlandığı ifade edildi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr