Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / MERSİN DE 2. RO-RO HATTI HAZİRAN DA BAŞLIYOR

MERSİN DE 2. RO-RO HATTI HAZİRAN DA BAŞLIYOR

MERSİN  DE 2. RO-RO HATTI HAZİRAN  DA BAŞLIYOR03.06.2009

Mersin – Trieste Limanı arasında başlayan ilk Ro-Ro hattının ardından ikinci hat haziran ayında Mısır, Lübnan, Suriye, Libya, Tunus ve Cezayir’e düzenlenecek seferlerle devam edecek. Ro-Ro hatlarının devreye girmesiyle birlikte ithalat ve ihracatçının gerek zamandan tasarruf ettiğini, gerekse maliyetlerini azalttıklarını vurgulayan Lojistik Platformu Başkanı Jozef Atat, yeni hattın ilk etapta Mersin’e ayda bir kez geleceğini ancak ihtiyaç duyulması halinde bu sayının artırılabileceğini ifade etti.
Mersin’de özellikle Libya hattının eksik olup bu ihtiyacın da yeni hat ile giderildiğini kaydeden Atat, “Artık ihtiyaç duyulan hatların neredeyse tümü tamamlandı. Gelişen ticarete ve gereksinimlere bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde yeni hatlar da oluşturulacaktır” diye konuştu. Nordana Akdeniz Hattı’nın eski bir hat olmasına rağmen uğradığı limanların yenilendiğini kaydeden Jozef Atat, böylece Mersin’in lojistik gücünün ve rekabetçi ortamının giderek arttığını dile getirdi.
Trieste Limanı’nı Mersin ve hinterlandında ağırlıklı olarak tekstilcilerin kullandığını, ancak yeni hattın bölgede daha çok ihracatçıya hitap ettiğini kaydeden Jozef Atat, “Geçmişte ihracat yükleri önce İstanbul Tuzla’ya, oradan Trieste Limanı’na gidiyordu. Artık doğrudan ihracat ve ithalat gerçekleştirilebiliyor. Benzer bir çalışma yeni hat için de geçerli olacak ve Mersin’in lojistik önemi daha da artacak” değerlendirmesini yaptı.

Yeni hat Mersin’den yalnızca ihracat yüklerini alacak

Jozef Atat, yeni hattın İspanya ve İtalya üzerinden yük kabul ederek Nordana’nın mevcut Amerika RO-RO hattına birçok Akdeniz limanlarının ilavesi ile tamamlayıcı bir hizmet sunmayı amaçladığını bildirdi. Geminin Mersin’e 1 Haziran’da geleceğini kaydeden Atat, şunları söyledi:
“Yeni hat Silkeborg isimli Ro-Ro gemisi ile ve ilk liman İstanbul olmak üzere Mayıs ayının ilk haftası hizmete girip, bundan böyle ithal yükler için İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan’dan İstanbul’a, ihraç yükleri için İstanbul ve Mersin’den Mısır, Lübnan, Suriye, Libya, Tunus ve Cezayir’e düzenli seferlere devam edecektir.”

Kaynak: Derya EĞRİCAN GÜLEÇ – MERSİN

Persembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr