Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ANTALYA LİMANI NDA 7/24 HİZMET

ANTALYA LİMANI NDA 7/24 HİZMET

ANTALYA LİMANI  NDA 7/24 HİZMET03.06.2009

Global Yatırım ve Çelebi Grubu ile Antmarin konsorsiyumu ortaklığı ile işletilen Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği AŞ'nin Genel Müdür Vekili Tamer Güngör, Antalya Limanı'nın 24 saat hizmet vermeye başladığını söyledi.

Güngör, yaptığı açıklamada, liman ücretlerine Nisan ayında zam yapıldığını hatırlattı. Zamlara ilişkin haksız eleştiriler olduğunu ifade eden Güngör, ''Oysa yaptığımız artış, çok özel hizmet gerektiren işler içindir. Elbette ticari bir kuruluş olarak menfaatlerimizi korumak zorundayız. Denizcilik sektörünü de koruyoruz'' dedi.

Yüksek tonajlı yükleme ve boşaltmalarda müşterilerle özel anlaşma yaptıklarını anlatan Güngör, 50 bin tona kadar olan genel yüklerden 6,80 dolar, dökme yük için de 5,30 dolar aldıklarını kaydetti.

Antalya Liman İşletmeciliği AŞ'nin Genel Müdür Vekili Tamer Güngör ''Yüksek tonajlı yüklerde kademe kademe fiyatlarımız aşağıya çekiliyor. 0-50 ton arası 6,80 dolar olurken, 50-100 bin ton için daha düşük. Acentelere verilen fiyatlar ise kapı fiyatlarımızdan yüzde 20 daha düşük. Resmi tatillerde alınan zamlı tarifeleri kaldırdık. Konteynerde zamlı ücretleri kaldırdık. Antalya Limanı artık 24 saat hizmet vermeye başladı. Daha önce 16 saat hizmet veriyordu, resmi tatillerde hizmet alınamıyordu. Bunu da kaldırdık. Bazı hizmetlerde ücretlerde artış yaptık ama bazı hizmetlerde de indirim yaptık'' dedi.

Yeni pazarlar

Küresel ekonomik krizden her sektörün etkilendiğine dikkati çeken Taner Güngör, geçen yıl Rusya pazarına yüz binlerce ton çimento ihraç edildiğini ancak, küresel kriz nedeniyle bu pazarın kapandığını söyledi. Bölgedeki AS Çimento, Göltaş ve Denizli Çimento fabrikalarının Rusya pazarının kapanmasının ardından yeni pazar arayışlarına girdiklerini ifade eden Güngör, şöyle devam etti:

''Bölgedeki çimento üreticileri Rus pazarının kapanmasıyla Afrika pazarında arayışlara başladı. Bunda da çok başarılı oldular. Batı Afrika, Libya, Angola, Libya ve Irak'a çimento gönderiyorlar. Yılbaşından bu yana Antalya Limanı'ndan genel ve dökme yük olarak 748 bin 443 ton elleçleme yapıldı.'' 

''10 milyon dolarlık yatırım yapıldı''

Global Yatırım ve Çelebi Grubu ile Antmarin konsorsiyumu tarafından işletilen Antalya Limanı'nın TMSF tarafından devredilmesinden sonra, 2007 ve 2008 yıllarında limanda çok önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Güngör, ''Limana iki yılda 10 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Hizmetlerin daha seri yapılması için limana 2 adet 100 tonluk, bir adet 60 tonluk ve 6 adet 10 tonluk vinçler satın alındı ya da kiralandı'' dedi. 

Güngör, kruvaziyer turizm için de, yolcuların güvenliğini sağlamak ve daha iyi hizmet etmek amacıyla liman yolcu giriş kapısı projesine aralık ayında başlanabileceğini ve en kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, yolcu giriş salonu inşaatı için 1,5-2 milyon dolar yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.


Kaynak:PERŞEMBE ROTASI

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr