Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / PAN LOJİSTİK ENERJİ PROJELERİNE ÜÇ KOLDAN ÇÖZÜM BULUYOR

PAN LOJİSTİK ENERJİ PROJELERİNE ÜÇ KOLDAN ÇÖZÜM BULUYOR

PAN LOJİSTİK ENERJİ PROJELERİNE ÜÇ KOLDAN ÇÖZÜM BULUYOR18.03.2022
PAN Lojistik’in toplam iş hacminin yüzde 35’ini enerji ağırlıklı proje ve ağır yük taşımaları oluşturuyor. Referans listesinde Türk Akımı gibi mega enerji projeleri olan şirket, bu alanda özel olarak oluşturduğu "PAN Project", "Husbandary" ve "4PL" birimleriyle üç koldan 360 derece çözümler sunuyor.
PAN Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, 2005 yılından bu yana petrol rafineri, rüzgar enerjisi santrali, trafo, doğalgaz boru hattı projelendirme ve taşımaları konusunda uzmanlaşmış bir alt birim olan PAN Project ile müşterilerine alternatif hizmet sunduklarını söyledi. Kantek, "2005 yılından bu yana toplam iş hacmi 250 milyon USD’ye ulaşan enerji projelendirme ve taşıma birimine ek olarak, 2017 yılında Türk Akım Doğalgaz Projesi kapsamında ‘Husbandary’ ve ‘4PL’ birimlerini kurduk. ‘Husbandary’ birimimiz, her türlü görev yapısında teknik personel tedarik, kontratlama, bordrolama, teknik hizmet ve mal satın alınmasının yanı sıra, taşıma lojistiği hizmeti de sunmaktadır" dedi.
PanFaaliyet gösterdiği diğer tüm alanlarda olduğu gibi proje ve ağır yük taşımacılığında da 360 derece çözümler sunduklarını ifade eden Gülriz Kantek, şirket olarak bu alanda yarattıkları beş farkı; "İlgi", "Algı", "Analiz", "Bilgi" ve "Takip Önlem" olarak açıkladı. Kantek, "Doğru ön hazırlıkla sonuca odaklı çalışıyor ve konuları çözümlüyor olmamız, etkin risk analizleri yapmamıza yardımcı oluyor" dedi.
İŞ HACMİNİN YÜZDE 35’İNİ OLUŞTURUYOR
2017 yılından bu yana enerji ağırlıklı proje ve ağır yük taşımalarının, toplam iş hacimlerinin ortalama yüzde 35’ini oluşturduğunu belirten Gülriz Kantek, şekillenen enerji ihtiyaçlarıyla bu oranın her geçen gün daha da arttığını aktardı. Enerji lojistiğinde güçlü bir referans listesine sahip olduklarını vurgulayan Kantek, büyük bölümü 2022 yılında da devam edecek projelerden bazılarını şöyle sıraladı
-Erbil – Iraq South Ail Company Projesi (5 adet farklı bölgede petrol rafinerisi ve boru hattı projesi)
-LNG Project (Rusya – Çin – İspanya )
-Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (Hollanda – Türkiye – Rusya)
-Transformer Taşıma Projeleri (Cezayir - Libya – Tunus)
-"Iter Nuclear Energy" Projesi (Fransa)
2021 YILINDA YÜZDE 40 BÜYÜDÜ
PAN Lojistik, zor geçen 2021 yılını büyümeyle kapattı. 2021 yılında yüzde 40 oranında büyüdüklerini aktaran Gülriz Kantek, "Ancak bu büyüme, lojistik sektörü için oldukça göreceli. Navlun birim değerlerinin daralan arz nedeniyle yüzde 200’e yakın artışı, azalan ithalat taşımalarına karşın kur yapısı nedeniyle artan ihracat ve Türkiye’nin teknik projeler için kalite – fiyat bağlamında son yıllarda yükselen değer olması, dünyada artan likidite vb. nedenler lojistik sektörünün genleşmesinin başlıca nedenleridir" dedi.
TÜM SÜREÇLER DAHA DA HASSASLAŞTI
Kantek, son yıllarda yaşanan pandemi, Süveyş Kanalı’nın kapanması örneğinde olduğu gibi beklenmedik olayların yanı sıra, ülke sınırlarında ve yakın coğrafyada (Ukrayna, Rusya, Suriye, Irak, İran, Libya) son 30 yıldır yaşanmakta olan savaş ve benzeri sıcak gelişmelerin; taşıma, navlun, sigorta ve kontrat süreçlerinin çok hassas bir şekilde incelenmesini ve uygulanmasını gerekli kıldığını vurguladı.
"Lojistik Hayattır…" diyen Gülriz Kantek, PAN Lojistik olarak 360 derece kontrollü çözümler sunmak için 7/24 hizmet vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr