Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD’DEN AVRUPA AÇILIMI

TCDD’DEN AVRUPA AÇILIMI

TCDD’DEN AVRUPA AÇILIMI 18.03.2022
Ülkemizi, baştanbaşa Yüksek Hızlı Tren ağlarıyla donatan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Avrupa ile yüksek standartlı demiryolu işletmeciliği için çalışmalar yapıyor. TCDD ve Bulgaristan Ulusal Demiryolu Altyapı Şirketi (NRIC) Genel Müdürler Toplantısında Türkiye-Bulgaristan arasına demiryolu ile ikinci sınır geçişi projesi hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Sınır geçişlerinde karşılaşılan sorunları gidermek ve işletmecilik kapasitesini arttırmak amacıyla alınması gereken önlemlere değerlendirmeler yapıldı.
TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, NRIC Genel Müdürü Zlatin Krumov ile İstanbul’da gerçekleştirdiği Toplantıda, iki ülke arasındaki demiryolu işbirliğinin artırılması konularında görüş birliğine varıldı. Bulgar mevkiidaşı Zlatin Krumov’u tebrik eden Metin Akbaş, iki ülke demiryolu idaresi arasında uzun yıllardan beri devam eden dostane ilişkilerin ve yürütülen işbirliklerinin son çalışmalar neticesinde artarak devam ettiğinin altını çizdi. Pandemi sürecinde yaşanılan sıkıntılara rağmen sorunların çözümü, işbirliğimizin kesintisiz devam etmesi için adımlar atıldığını vurgulayan Akbaş, "Kapıkule’de ve İstanbul Fenerbahçe’de sınır geçişlerinin kolaylaştırılması için yapılan toplantıların olumlu neticelerini kısa süre içerisinde alacağımızı düşünüyorum. Dünyanın içinden geçtiği bu zorlu süreçte yapacağımız bu toplantının sektörümüze, ülkelerimize, bölgemize ve de bölgeler arası işbirliğine faydalı sonuçlar doğuracağına tüm kalbimle inanıyorum." dedi.
Bulgaristan Ulusal Demiryolu Altyapı Şirketi Genel Müdürü Zlatin Krumov ise Türkiye ile Bulgaristan arasında bu bağları geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Krumov, "Bizim sorumluluk alarak çalışmamız gerekiyor. Yüklerin ve yolcuların emniyetli şekilde naklini sağlamamız önemli. TCDD ile çalışmak bizim için çok değerli. Bizim saha şartlarımız zor, dağlık bölgelerimiz çok. Yeni projelerde sizleri de ülkemizde görmek isteriz. Sizleri Bulgaristan’a davet ediyorum, ortak projelerde çalışabiliriz. Sizin tecrübenizden yararlanmak isteriz." dedi.
Toplantı sonucunda TCDD ve NRIC arasında mevcut işbirliğini geliştirmek ve gelecek işbirliği imkânlarını belirlemek amacıyla bir Toplantı Tutanağı imzalandı.
Kaynak: TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr