Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DFDS DENİZDEN, EKOL DEMİRYOLUNDAN KARAYOLU TRAFİĞİNİ AZALTACAK

DFDS DENİZDEN, EKOL DEMİRYOLUNDAN KARAYOLU TRAFİĞİNİ AZALTACAK

DFDS DENİZDEN, EKOL DEMİRYOLUNDAN KARAYOLU TRAFİĞİNİ AZALTACAK01.03.2022
DFDS Akdeniz İş Birimi, Mersin ve Trieste limanları arasında haftada 3 gün düzenli sefer kararı aldı. Ekol Lojistik de, gelen bu gemileri Trieste’de konumlandırdığı trenler ile haftada 12 kez Almanya’nın Karlsruhe kentine taşıyacak.

Haftada 3 gün düzenlenecek seferlerle birlikte Ekol intermodal bağlantısıyla birlikte Mersin, Trieste, Doğu Adriyatik ve Almanya’ya bağlanacak.

Bu bağlamda HHLA PLT İtalya terminaline ilk seferini yapan Cappadocia Seaways Ro-Ro feribotu ve Ekol lojistik treni DFDS şirketi temsilcileri, Trieste’deki Doğu Adriyatik liman yetkilileri ve HHLA PLT İtalya terminali yetkilileri tarafından karşılandı. Ve Trieste’yi Almanya’nın Karlsruhe kentine bağlayan düzenli bir intermodal servisinin açılışı da yapıldı. Bu arada Ekol intermodal servisi aracılığıyla birlikte terminale haftada 12 tren seferi yapılacak.

HHLA PLT İtalya CEO’su Antonio Barbara törende yaptığı konuşmada " DFDS Mersin ve Trieste arasındaki düzenli hizmeti için bizi tercih etti. Aynı zamanda Ekol Lojistik, Trieste ve Karlsruhe arasında düzenli demiryolu bağlantısı için terminalimizi tercih etti. Trieste, Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Uzak Doğu’yu Avrupa’ya bağlayan ana merkez olacak. Böylece HHLA PLT İtalya çok amaçlı terminal konumunu daha da güçlendirecek. DFDS ve Ekol intermodal bağlantısı karayolu trafiğini büyük ölçüde azaltacak. Müşterilerimize güvenleri için teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

Ekol Lojistik’in Trieste’deki genel müdürü Eşber Horasan da " Ekol Lojistik olarak roro gemileri ile Hhla Plt’ye giden/gelen birimlerimiz için Trieste-Karlsruhe arasında haftada 12 tren seferi yapma kararı almış bulunmaktayız. Bu olumlu gelişme ile hizmet kalitesinin artacağına inancımız tamdır’’ dedi.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr