Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / 5 YILDIZLI ETIHAD İSTANBULDA

5 YILDIZLI ETIHAD İSTANBULDA

5 YILDIZLI ETIHAD İSTANBULDA03.06.2009

Birleşik Arap Emirlikleri'nin havayolu şirketlerinden Etihad, İstanbul uçuşlarına başladı. Etihad, Abu Dabi'den İstanbul'a haftada 4 gün uçacak.

Dizilerin çekildiği mekanları görmek isteyen Arap turistler İstanbul'a akın ediyor. Artan yolcu talebi üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünyaca ünlü 5 yıldızlı ulusal havayolu şirketi Etihad, İstanbul uçuşlarına başladı. Atatürk Havalimanı'na sefer düzenlemek için uzun süredir izin bekleyen şirket, Abu Dabi'den İstanbul'a ilk uçuşunu dün gerçekleştirdi. Abu Dabi'den kalkan uçak saat 12.50'de Atatürk Havalimanı'na indi. Uçak, apronda bir havacılık geleneği olan havalimanı itfaiyesinin su takı ile karşılandı. Havalimanı'nda düzenlenen törene Birleşik Arap Emirlikleri İstanbul Başkonsolosu Essa Abdullah Massoud, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Hakkı Akil, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Ulutaş ve davetliler katıldı.

Etihad Üst Ticari Yöneticisi Peter Baumgartner, son beş yıl içinde dünyanın en hızlı büyüyen şirketi olduklarını belirterek, "İstanbul'u uçuş ağımıza eklemenin gururunu yaşıyoruz. BAE ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi son beş yılda yüzde 400 arttı. İki ticaret merkezi arasındaki yüksek talebi görerek hareket ediyoruz." dedi. Baumgartner, son dönemlerde Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinin çok büyük ilgi görmesinin Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiğini belirterek, "Formula 1 Grand Prix'sinin bu hafta sonu İstanbul'da yapılmasından dolayı da ilk uçağımızı Formula 1 çizimleri ile bezenmiş filomuz arasından seçtik." diye konuştu. Etihad, İstanbul-Abu Dabi arasında pazartesi, çarşamba, perşembe ve cuma günleri olmak üzere haftada dört gün uçacak.

Kaynak: ZAMAN GAZETESİ

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr