Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, YENİ RAPORUNU YAYINLADI!

UTİKAD, YENİ RAPORUNU YAYINLADI!

UTİKAD, YENİ RAPORUNU YAYINLADI!01.02.2022
UTİKAD, 2019 yılında yayınlanan "Türkiye'de E-Ticaret ve E-İhracat Gelişim Potansiyeli ve Lojistik Süreçler" raporunun ardından e-ticaret sektöründeki durumun güncel veriler ile aktarıldığı "B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" raporunu yayınladı.

UTİKAD İnovasyon ve E-Ticaret Odak Grubu'nun sürdürdüğü çalışmalar doğrultusunda UTİKAD Sektörel İlişkiler Müdürü Ezgi Demir tarafından hazırlanan raporun amacı önceki raporlarda gündeme getirilen ve halen varlığını sürdüren e-ticaret sektöründeki sorunlara ve bunların yanı sıra sektörün karşılaştığı bir takım yeni zorluklara yönelik öneriler sunmaktır.

Dünyada ve Türkiye'de e-ticaretin güncel durumunun ve e-ticarette yaşanan son gelişmelerin yer aldığı raporda sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlar ile alakalı çeşitli görüşler alınmış ve bu görüşler doğrultusunda çözüm önerileri geliştirilmiştir. Yine bu süreçte ulusal/uluslararası alanda e-ticaret ile ilgili raporlar ve istatistikler taranmış ve güncel gelişmeler takip edilmiştir.

Firmaların nihai tüketiciye ulaşma noktasında yaşadıkları sorunların ve e-ticaretin gelişimine engel olan süreçlerin ortaya konulduğu rapor ile belirlenen somut çözüm önerileri doğrultusunda e-ticaretin payının sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlerimizde değil, Türkiye'nin her yerinde artırılması ve geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Rapor ile, talep edilen kolaylaştırma ve iyileştirmelere ek olarak "Bütünleştirici Öneriler" ve "E-Ticaretin Gelişmesini Destekleyici Altyapı Önerileri" belirlenmiştir.

"B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" raporuna ulaşmak için tıklayınız.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr