Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD VE LİTVANYA DEMİRYOLU TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

TCDD VE LİTVANYA DEMİRYOLU TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

TCDD VE LİTVANYA DEMİRYOLU TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ14.12.2021Demiryollarının en köklü ve öncü kuruluşlarından olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Litvanya Demiryolları (LTG) ile güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda TCDD işletmelerini ziyaret eden heyet, TCDD ile iş birliği konularını müzakere etti.

Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degustıs başkanlığındaki heyet ile TCDD yetkilileri bir araya geldi. TCDD 1. Bölge Müdürlüğünde bir araya gelen heyetler İntermodal Taşımacılık ve Türkiye-Odessa-Klaipeda Yarı Römork Projesi'nin TCDD limanı kapsayacak biçimde geliştirilmesi olanaklarını görüştü. Haydarpaşa Limanı'nda teknik incelemelerde bulunan heyet yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

GENEL MÜDÜR AKBAŞ: "İKİLİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AÇISINDAN HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Haydarpaşa Limanı incelemelerinin ardından heyet, TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş’ı ziyaret ederek Türkiye ile İskandinav-Baltık bölgesi arasındaki ulaşım güzergâhlarına ilişkin ulaştırma ve lojistik konularında iş birliği beklentilerini müzakere etmek ve iki kurum arasında öncelikli iş birliği alanlarını belirlemek amacıyla toplantı düzenledi.

TCDD Genel Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda Genel Müdür Akbaş, 165 yıllık köklü geçmişe sahip olan TCDD’yi tanıtan bir sunum gerçekleştirerek Litvanya ile ülkemiz arasında ilişkilerin geliştirilmesi açısından her türlü iş birliğine hazır olunduğunu ifade etti.

Litvanya heyeti ise kurumlarını tanıtan bir sunum yaparak özellikle iki ülkenin limanları üzerinden gerçekleştirilecek yük taşımaları ve demiryolu araçları ile demiryolu ekipmanlarının temini konusunda TCDD ile yapılması planlanan iş birliğine ilişkin önerilerini paylaştı.

Taraflar, iş birliği önerilerini değerlendirerek yeniden bir araya gelmek hususunda mutabık kaldı.

Düzenlenen toplantıya TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, TÜRASAŞ Genel Müdür Yardımcısı İrfan İpşir, TCDD Teknik Genel Müdürü Murat Gürel, Litvanya Türkiye Büyükelçisi Ricardas Degutis, Müsteşar Vaida Stankeviciene, LTG Kargo Genel Müdürü (CEO) Egidijus Lazauskas, LTG Kargo Ukrayna Direktörü Saulius Stasiünas, LTG Uluslararası İlişkiler Grup Başkanı Laurynas Bucalis, LTG Uluslararası İlişkiler Proje Müdürü Viktorija Vlasoviene katılım sağladı.

Kaynak: TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr