Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD 39. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

UTİKAD 39. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

UTİKAD 39. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ30.11.2021Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Kasım 2021 tarihinde Elite World Europe Hotel'de gerçekleşti.
UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler’in açılışını yaptığı 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan Kurulu üyelerinin seçimlerinin ardından toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy kürsüde yerini aldı.

UTİKAD STRATEJİ PLANINI OLUŞTURDUK

Başkan Ayşem Ulusoy, konuşmasında şu başlıkları dile getirdi:

"UTİKAD 39. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz. Öncelikle pandemi döneminde Genel Kurulumuza katılım sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi 15 Eylül 2021 tarihinde 38. Seçimli Olağan Kurulu’nu gerçekleştirmiştik. Üyelerimizin büyük çoğunluğunun katılım sağladığı seçimlerde Yönetim Kurulu olarak göreve geldik. Derneğimizin tüzüğü ve dernekler masasının kuralları gereğince 39. Olağan genel kurulumuzu da bu yıl gerçekleştirmemiz gerekti
Bugün sizlere göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri sunacağız. Hem ardından Genel Kurul tarafından karar verilmesi gereken konuları gündeme getireceğiz.

Faaliyet raporumuzda göreceğiniz üzere bu iki ayı oldukça yoğun geçirdik. İzmir’de üyelerimizle bir araya geldik, ki önümüzdeki hafta da Mersin’de değerli üyelerimizle buluşacağız. Kamu ve STK ziyaretlerimizle ilişkilerimizi güçlendirdik. Yönetim Kurulu Strateji Çalıştayı ile bu yeni dönemde UTİKAD için güçlü ve sürdürülebilir bir strateji planı ortaya koyduk
Yönetim Kurulu üyeleri olarak seçim öncesi vaat ettiğimiz tüm projelerimizi gerçekleştirmek için sizlerin de desteği ile harikulade bir motivasyonla yolumuza devam ediyoruz.
Katılımınız için hem şahsım hem de UTİKAD adına tekrar şükranlarımı sunuyorum. Keyifli bir toplantı olmasını temenni ediyorum."
Başkan Ulusoy’un ardından UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler, bir önceki Genel Kurul’dan bu yana geçen 2 aylık periyot için hazırlanan Faaliyet Raporu’nu üyelere sundu. Tüzük değişiklik maddelerinin oylanması ve dernek/iktisadi işletmeye dair bütçelerin onaylanmasının ardından şilt sunumlarına geçildi.

20. VE 30. YILLARINI TAMAMLAYAN ÜYELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Genel Kurul Toplantısı'nda dernek üyeliğinde 20. yıllarını tamamlayan firmalara şiltleri de takdim edildi. UTİKAD üyelerinden Lam Lyonel A.Makzume Vapur Acentalığı A.Ş., Hellmann Worldwide Lojistik Ltd. Şti, Haliç Ulus. Taş. Turizm ve Dış Tic. Ltd. Şti., Viking Kargo Ltd. Şti., A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği ve Tic. A.Ş., E.A.S.T. Trans Ulus. Nak. ve Tic. Ltd. Şti., Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş., Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Tic. A.Ş., Noatum Lojistik A.Ş. ve Fahri Üye Tolga Alpaslan dernek üyeliğinde 20. yıllarını tamamlayarak şilt aldı.

UTİKAD üyeliğinde 30. Yıllarını tamamlayan Yüce Ulus. Nak. Güm. Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Şti., Karınca Lojistik A.Ş., Genel Transport Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti., Orient Ekspres Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş., Expeditors İnternational Taşımacılık ve Tic. A.Ş., Gezairi Transport Nakliyat ve Ticaret A.Ş. ve Yeni Antalya Transport ve Ticaret A.Ş. şiltlerini Başkan Ayşem Ulusoy’dan aldı.

AHMET KARTAL BAŞARI ÖDÜLLERİ İKİ YIL İÇİN VERİLDİ

Lojistik sektörüne önemli katkılar sağlayan merhum Ahmet Kartal anısına her yıl verilen başarı ödülleri bu yıl 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim dönemlerinin bölüm birincilerine verildi.
Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü 2019-2020 Öğretim Yılı Birincisi Nilüfer Efe, Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü 2019-2020 Öğretim Yılı Birincisi Elif İkiz Şirin, İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Lojistik Bölümü 2019-2020 Öğretim Yılı Birincisi Ece Şirine Karan ve Üsküdar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik Bölümü 2019-2020 Öğretim Yılı Birincisi Ümmü Gülsüm Şenkal’ ödülleri Başkan Ayşem Ulusoy tarafından takdim edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi (İngilizce) Bölümü 2020-2021 Öğretim Yılı Birincisi Emre Özçelik, Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2020-2021 Öğretim Yılı Birincisi Melike Tikbak, Atatürk Üniversitesi Aşkale Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü 2020-2021 Öğretim Yılı Birincisi Ömer Faruk Kılıç ve Galip Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü 2020-2021 Öğretim Yılı Birincisi Melike Yamak ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’un elinden aldı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr