Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NA “MÜKEMMELLİK” ÖDÜLÜ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NA “MÜKEMMELLİK” ÖDÜLÜ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NA “MÜKEMMELLİK” ÖDÜLÜ23.11.2021
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından verilen "Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne" layık görüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık düzeyinde ilk başvuruda 5 yıldız alan ilk kamu kurumu olduklarına vurgu yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından Bakanlığa "Türkiye Mükemmellik" Ödülü verildi.Açıklamada, kamu yararı ve şeffaflığını ilke edinen Bakanlığın, bütünsel kalkınma hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların daha etkin, verimli, rekabet edebilir ve performans odaklı bir kamu yönetimine geçişinde kalitenin ölçülebilirliği ve kalite standartlarının yükseltilmesinin zorunluluk halini aldığı kaydedildi.

"Ulaştırma ve altyapı politikalarımız kapsamındaki verimlilik ve kalite hedeflerine ulaşabilmek adına; yenilikçi bakış açısı ile vizyoner, sürdürülebilir sistemleri ile güçlü, kurumsal hafızaya sahip, değişimi yöneterek tüm paydaşlarına sürekli değer katan, performansı yüksek ‘mükemmel idare’ olma çalışmaları başlatıldı" denilen açıklamada, "Bu çalışmalar kapsamında dünya genelinde kullanılmakta olan birkaç modelden biri olan EFQM Mükemmellik Modeli çalışmalarının Bakanlığımız bünyesinde yürütülmesine karar verildi" ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK DÜZEYİNDE İLK BAŞVURUDA 5 YILDIZ ÖDÜLÜNE SAHİP TEK KAMU KURUMU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık düzeyinde ilk başvuruda 5 yıldız ödülü alan tek kamu kurumu olduklarına dikkati çekti ve "Nihai hedefimiz, Bakanlığımızın sistemlerle yönetilen, değer zinciri yaklaşımını benimsemiş, tüm paydaşlarıyla kuvvetli bir iletişimi olan, güçlü, dinamik, yenilikçi ve vizyoner kurum kültürüne sahip, kendi ekosisteminin lideri bir kurum olarak yönetildiği konusundaki farkındalığın arttırılmasıdır. Bakanlık düzeyinde bu modeli kullanan ve mükemmellik ödül sürecini başlatan ilk kamu kurumu oldu. Bakanlığımız saha ziyaretleri sonrasında KalDer Değerlendiricilerince yapılan değerlendirmelere göre 5 yıldız aldı. Kurumumuz, Bakanlık düzeyinde ilk başvuruda 5 yıldız ödülüne sahip olan tek kamu kurumudur" dedi.

Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr