Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD YÖNETİM KURULU LOGİTRANS FUARI'NDA ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU LOGİTRANS FUARI'NDA ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU LOGİTRANS FUARI'NDA  ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ16.11.2021
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, bu yıl 14. kez düzenlenen Logitrans Fuarı'nda sektör paydaşları ile bir araya geldi. 10-12 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen fuarda UTİKAD standı yerli ve yabancı sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü.

Açılışını EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Emre Orhan Öztelli, Ticaret Bakanlığı Lojistik Dairesi Başkanı Yusuf Karakaş, TİM Başkanı İsmail Gülle, Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy’un yaptığı fuara, bu yıl 18 ülkeden 122 firma katılım sağladı.

10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda UTİKAD hem üyeleriyle hem de sektör paydaşları ile bir araya geldi. UTİKAD'ın destekçileri arasında bulunduğu fuarda UTİKAD, 9. Salon 421 numaralı stantta hem üyelerini hem de sektör paydaşlarını ağırladı.

Fuar boyunca düzenlenen panellerde lojistik gündemine dair önemli konular değerlendirildi. Lojistiğe ilişkin tüm yeniliklerin vitrini olmayı hedefleyen fuar aynı zamanda çeşitli konularda düzenlenen panellere ev sahipliği yaptı. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Aysem Ulusoy "Hava Kargo Sektöründe Kadın" panelinde konuşmacı olarak yer aldı.
Fuarın ikinci gününde ise 12. kez düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri sahiplerini buldu. Kategorilerin titizlikle belirlendiği ödül töreninde; 72 aday arasından 26 firma ödül almaya layık görüldü.

Atlas Lojistik Ödülleri kapsamında ödül sahibi olan UTİKAD Üyeleri ise şöyle;

• Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2/TİO): Globelink Ünimar
• Yurtiçi Lojistik İşletmecileri (L1): Arkas Lojistik
• Uluslararası Lojistik İşletmecileri (L2): Omsan Lojistik
• Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder): Sarp Intermodal
• Demiryolu Taşıması Firmaları (Operatörler): Medlog Lojistik
• Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Forwarder): Arkas Lojistik
• Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Forwarder): Globelink Ünimar
• Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Havayolu Taşıyıcısı): Turkish Cargo
• "Kadın İçin Taşıyoruz" projesi: DFDS Akdeniz İş Birimi
• Yılın Lojistik Tedarikçisi: Siber Yazılım
• Yılın Lojistik Yöneticisi (Karayolu): Arzu Akyol Ekiz (Ekol Lojistik)
• Yılın Lojistik Yöneticisi (Demiryolu): Yiğit Altıparmak (Sarp Intermodal)
• Yılın Lojistik Yöneticisi (Denizyolu): Deniz Dinçer Memiş (Sarp Intermodal)

UTİKAD HEYETİ, ALMANYA ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ İLE AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

UTİKAD Heyeti ile Almanya ulaştırma sektörü temsilcileri Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı sonrasında düzenlenen akşam yemeğinde buluştu.

12 Kasım 2021 Cuma günü Galataport İstanbul’da gerçekleşen yemeğe; UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yusufi, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Ayırtman, UTİKAD Bölgeler Koordinatörü Bilgehan Engin, UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler, UTİKAD Üyesi Arif Badur, Logistics Alliance Germany Baş Danışmanı Stefan Schröder, Logistics Alliance Germany Ofis Müdürü Dr. Jens Klaunberg, Logistic Network Consultants İş Geliştirme Müdürü Nisrin Haidar ve Züst & Bachmeier Project GmbH Bölge Müdürü Ergin Büyükbayram katılım sağladı.

Toplantıda Türk ve Alman lojistik sektöründeki son gelişmeler, karşılıklı iş birliği olanakları, Türkiye ve Almanya’nın lojistik altyapı olanakları ve yatırımlar hakkında görüşüldü.

UTİKAD Heyeti tarafından sunulan dosyada Almanya – Türkiye arası intermodal taşımacılığın geliştirilmesi için öneriler, Logistics Alliance Germany ve UTİKAD üyeleri arasında geliştirilebilecek iş birliği olanakları, Almanya-Türkiye-Orta Asya transit koridorunun geliştirilmesine yönelik öneriler yer aldı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr