Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SGS TRANSİTNET YENİ PROJELERLE SÜRPRİZ HAZIRLIĞINDA

SGS TRANSİTNET YENİ PROJELERLE SÜRPRİZ HAZIRLIĞINDA

SGS TRANSİTNET YENİ PROJELERLE SÜRPRİZ HAZIRLIĞINDA01.11.2021
SGS TransitNet, yılı çift haneli büyüme ile kapatmayı hedefliyor. Yeni hizmet ve ürünler sunmak için hazırlık içinde olduklarını belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, ayrıca sürücü vize hizmetlerini genişleteceklerini ve teknolojiye yatırım yapacaklarını açıkladı.

SGS TransitNet’in bu dönemde hayata geçirdiği yeni projeler hakkında bilgi verir misiniz?

Sete Ofis: 14 Haziran 2021’den itibaren Sete’de kendi yapılanmamız ile tüm acente ve gümrük müşavirliği hizmetlerini vermeye başladık. Kendi personelimiz ile; EX1 açma-kapama, T1-T2 düzenleme-sonlandırma, T1-T2 transit kapı işlemleri-liman çıkış işlemleri, TIR Karne düzenleme, ATA Karne düzenleme, Sete Limanı’nda gümrük açma işlemleri, doktor kontrolü ve işlem takibi, gümrük kontrolü ve işlem takibi hizmetleri veriyoruz.

Fernetti Ofis: Fernetti gümrüğünde Bilitz partnerliği ile 26 Şubat 2021’de açılan hizmet ofisimizde, İtalya E.F prosedürüyle mühür takılarak T2 işlemlerini gümrüksel işlem görmeden yapabiliyoruz. Beyanlarda 14 gün transit süre verilebilmektedir.

Vize Hizmetleri: Temmuz 2020 itibarıyla TransitNet çözümümüzün parçası olarak, SGS sınır geçişlerini kolaylaştıran çeşitli hizmetlerimizi tır sürücülerini kapsayacak şekilde genişlettik. Sürücülerimize Vize Kolaylaştırma Hizmetleri sunmakta ve bu sorunu çözmekteyiz.

Brexit Hizmetleri: 2020 yılı başında Birleşik Krallık’ın AB’den çıkışı ile birlikte aşağıdaki hizmetleri vermeye başladık.

Birleşik Krallık: 200 milyon GBP’lik teminat ile Birleşik Krallık Gümrük İdareleri’ne asıl sorumlu olarak T1 beyanı sunabiliyoruz. Ayrıca İzinli Gönderici olarak Ashford’dan BK-TR’ye 7/24 beyan yetkisine sahibiz.

Ashford Destek Ofisi: The Custom House T1 beyanları üzerinden otomatik ve ücretsiz ICS/ ENS güvenlik data bilgileri gönderimi sağlıyoruz. İngiltere beyanlarında GVMS bildirimi yapabiliyoruz. 14 gün transit süre ile birlikte araçları mühürlüyoruz. İzinli Gönderici yetkimiz sayesinde sahip olunan ya da acente hizmeti alınan depoları bu yetki kapsamına dahil edebiliyor, beyanların gümrüğe gitmeden depodan sunulabilmesini sağlıyoruz. EX1 düzenleyebilme yetkisine sahibiz.

İrlanda: SGS TransitNet İrlanda’da 100 milyon EUR’luk teminat mektubu ile Asıl Sorumlu ve İzinli Gönderici olarak hizmet vermektedir. Basitleştirilmiş usülde beyan sunma yetkisi ile T2 sunumu yapabiliyoruz. 14 gün transit süre avantajı sunuyoruz. T2 beyanları üzerinden otomatik ve ücretsiz ICS/ENS güvenlik data bilgileri gönderimi sağlıyoruz. İrlanda PBN hizmeti (giriş-çıkış bildirimi) veriyoruz.

UETDS: Taşımacıların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na vermek zorunda oldukları UETDS bildirimleri, müşterilerimiz tarafından ücretsiz olarak TransitNet üzerinden yapılabilmektedir. TransitNet sisteminde oluşturulan Transit Beyannamelerdeki bilgileri U-ETDS bildirine aktarılarak, yalnızca şoför bilgisi girerek beyan yazımı kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır.

BAŞARININ BEŞ TEMELİ

Müşterilerinize hangi katma değerleri sunuyorsunuz? Nasıl fark yaratıyorsunuz?

Gerek operasyonel ve pazarlama faaliyetleri gerekse oluşturulan beyanların takibi için ayrı ayrı hizmet veren profesyonel bir ekibimiz var. SGS TransitNet olarak, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki ofislerde personellerimizle sürekliliği sağlama çabasındayız. Belirli bir tecrübeye sahip ekip, hizmet kalitesini arttıran en önemli etkenlerden biridir. Bu sayede sistemimizi kullanan taşımacı firmalar bilgili ve tecrübeli bir ekibin desteğini daima yanlarında hissetmekte ve bunun güveni ile taşımalarını gerçekleştirmektedirler. Hizmet kalitemizde dikkat etmiş olduğumuz unsurlardan bir diğeri ise, kolay ulaşılabilirliktir. Daha hızlı veri girişi sağlayan yeni arayüz; mevcut veriyi Excel’den sisteme yükleyebilme imkanı sağlamaktadır. Bu arayüz aynı zamanda sisteme birden çok kullanıcı tanımlayabilme ve birden fazla gümrükte aynı anda beyan sunabilme imkanı da vermektedir. Bunun yanı sıra sisteme kabul için taşımacıdan banka teminat mektubu, senet gibi maliyet oluşturacak belgelerin istenmemesiyle ve taşınan ürünün vergilerinin tamamıyla teminat altına alınması sayesinde gümrüğe ilave teminat verilmesi veya gümrük eskortu/kolcu gibi yan hizmetlerden kurtulma imkanları sağlaması ile sunmuş olduğumuz mali faydalarla da fark yaratmaktayız. Ayrıca taşımacı firmalara yurt dışında spedisyona ihtiyaç duymadan doğrudan kendi ofislerinden beyan sunma imkanı da sağlamaktayız. SGS TransitNet’in kurumsal kimliği için en uygun kavramlar ise hız, ulaşılabilirlik, izlenilebilirlik, tasarruf, kolaylık ve güvendir.

Yılın ilk yarısını nasıl bir ciro ile tamamladınız? Yıl sonuna ilişkin hedefleriniz neler?

Bu yılın sonunda geçen yıla göre yüzde 10’luk bir büyüme hedefi koymuştuk. Hedefe doğru olumlu bir şekilde ilerliyoruz.

VİZE KOLAYLAŞTIRMA HİZMETLERİNİ GENİŞLETECEK

Gündeminizde hangi projeler var? Önümüzdeki 10 yılda kendinizi nerede görüyorsunuz?

Kendi alanımızda kalmak kaydıyla yeni hizmetleri, ürünleri sunma niyetimiz ve bu konuda hazırlıklarımız var. Şu an bazı projelerimiz ile ilgili resmi başvurumuzu yaptık, beklemekteyiz. Onaylanmasının ardından bunu paylaşacağız. Diğer yandan, sürücü vizeleri konusunda hizmet vermeye başlamıştık, bunu Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere çeşitlendireceğiz. Ayrıca vize hizmet çeşidini de artırmayı hedefliyoruz. Bunların yanı sıra sektöre hız kazandırmak ve kolaylık sağlamak amacıyla bazı teknoloji yatırımlarımız ve projelerimiz de mevcut. Uzun yıllardır önce partnerlerle, sonra kendimiz olarak taşımacılık ve lojistik sektörüne hizmet vermekteyiz. Ülkemizde bu hizmeti ilk başlatan kuruluş olmaktan da gurur duyuyoruz. Aynı gurur ve mutlulukla her gün sektöre daha nasıl faydalı olabiliriz diye düşünmekte, bu yönde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Hali hazırda tüm AB ülkelerinde vermekte olduğumuz hizmeti çeşitlendirerek ve ülke sayısını artırarak devam ettirme niyetindeyiz. Dilerim taşımacılık ve lojistik sektörümüz önündeki engelleri aşarak başarısına başarı katar ve bizim de bunda bir nebze payımız olursa ne mutlu bize.

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr