Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KINAY, 5 YILDA TAŞIMA HACMİNİ 2, CİROSUNU 3 KATIN ÜSTÜNE ÇIKARACAK

KINAY, 5 YILDA TAŞIMA HACMİNİ 2, CİROSUNU 3 KATIN ÜSTÜNE ÇIKARACAK

KINAY, 5 YILDA TAŞIMA HACMİNİ 2, CİROSUNU 3 KATIN ÜSTÜNE ÇIKARACAK25.10.2021
Kınay 75. yılına iddialı hedeflerle giriyor. Çin, Tayland, Vietnam, Benelüx ve İngiltere’nin ardından New York'ta açacakları ofisle Amerika pazarına da adım atacaklarını belirten Kınay Taşımacılık ve Lojistik İcra Kurulu Başkanı Barış Dillioğlu, 5 yıl içinde 400 bin TEU navlun taşıma kapasitesine ulaşmayı ve kümüle cirolarını milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

1946 senesinde A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği olarak faaliyetlerine başlayan, Türkiye’nin en köklü denizcilik gruplarından Kınay Grup’un lojistik alanındaki ilk atılımı, Kınay Taşımacılık ve Lojistik 2005’te kuruldu. 6 kişiyle başlayan yolculuğunu bugün Türkiye’de 10, yurt dışında 5 ofis ve 600 çalışanla sürdüren şirket, bu yıl 75. yılını kutluyor. 130 bini ihracat ve 40 bini ithalat olmak üzere toplam 170 bin TEU taşıma hacmine ulaşan Kınay Taşımacılık ve Lojistik, yatırımlarına devam ediyor. 2021 için volüm olarak yüzde 20 büyüme hedeflediklerini, yılı bunun üstünde bir rakamla kapatacaklarını açıklayan Kınay Taşımacılık ve Lojistik İcra Kurulu Başkanı Barış Dillioğlu, 75. Yılda nereden nereye geldiklerini ve nereye gitmek istediklerini UTA Lojistik’e anlattı.

Kınay’ın kuruluş hikayesinden söz eder misiniz? Başarıyı nasıl yakaladınız?

Kurucumuz Ali Rıza Kınay 75 yıl önce sektördeki fırsatları görerek bankacılıktan gemi acenteliği sektörüne geçiş yapıyor. 1982 yılında acentelik aktivitesinin yanında brokerlik, armatörlük ve operatörlük aktivitelerine başladık. 2005 yılında ise konteyner taşımacılığı ve lojistik hizmetlerine başladık. Hikayemiz boyunca girişimci ruhumuzu koruduğumuzu ve fırsatları iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Bugünkü başarılarımızda çalışanlarımızın payı çok büyük. Şirket yönetimi olarak her zaman çalışanlarımıza inisiyatif vererek "biz biriz" dedik ve bunun karşılığını da başarılarımız ile aldık.

YURT İÇİNDE 10 YURT DIŞINDA 5 OFİSE ULAŞTI

75 yılda nereden nereye geldiniz?


Kınay olarak aslında bir şirketler grubuyuz. Liman operasyonları ve bağlantılı lojistik faaliyetleri hizmetleri verdiğimiz Limser Liman Servisleri adında bir şirketimiz, gemi acente hizmetleri sağladığımız A. Rıza Kınay Gemi Acenteliği şirketimiz; kuru yük, dökme yük, proje yükleri gibi taşımalarda brokerlik ve operatörlük faaliyetlerini yürüten Kınay Chartering adlı şirketler grup bünyesinde bulunuyor. Freight forwardering sektöründe var olan Kınay Taşımacılık ve Lojistik, deniz yüklemeleri ile sektör lideri konumunda. Şu an Türkiye’de 10 farklı ilde yurtdışında ise Çin, Tayland, Vietnam, Benelüx ve UK’de ofislerimiz mevcut.

Bu dönemde hangi alanlara yatırım yaptınız?

Acentelikten başlayan süreç birçok taşımacılık ve lojistik aktivitelerinin eklendiği seneler oldu, 1980’lerde başladığımız armatörlük aktivitesine 2018 yılında son verdik, bu bir küçülmeden ziyade ana işimiz ve odak noktamız olan taşımacılık servisleri aktiviteleri ile büyüme kararı oldu.

Özellikle yoğunlaştığınız sektörler ve hizmet alanları neler?

Acentelik, freight forwardering ve brokerlik hizmetlerimiz ile Türkiye’deki üç büyük oyuncudan biriyiz. Deniz yüklemelerinde lider konumundayız. 2017’den itibaren hava yüklemelerimize de ağırlık kazandırdık. Hava ve kara yükleme hacimlerimiz her yıl artış gösteriyor. Tüm bunların yanında geniş bir ağa ve kalabalık ekiplere sahibiz. Bu avantaj ile her sektörden müşterimiz mevcut ve ekiplerimiz birçok sektör hakkında bilgili. Özellikle bir alan belirtmek gerekir ise mermer ve reefer yüklemelerinde oldukça tecrübeli olduğumuzu söyleyebiliriz.

NEW YORK’TA OFİS AÇACAK

Gelecek 5 yıla ilişkin büyüme hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Dijitalleşme son birkaç yıldır ana gündemlerimizden bir tanesi, önümüzdeki 5 yıl için de öyle olacak. Bu konuyu oldukça önemsiyoruz ve bunun bir süreç olduğunu biliyoruz. IT ekiplerimizi büyütüyoruz, teknolojiyi yakından takip ediyoruz. İş süreçlerimizde yenilikçi yazılımlar kullanıyoruz. Bu tür değişimler iş verimliliğimizi artırırken müşteri memnuniyetlerine de oldukça olumlu yansımakta. Bu alandaki yatırımlarımız mutlaka artarak devam edecek.
Ayrıca yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Gelecek yıl New York’ta bir ofis açarak Amerika pazarına girmeyi hedefliyoruz. Şu an yaklaşık olarak yurt içinde 500 yurtdışında ise 100 çalışanımız var. Gerek yurt içi gerek yurt dışı ofislerimiz büyümeye devam edecek. Gelecek 5 yıl içinde 400 bin TEU navlun taşıma kapasitesine ulaşıp, 350 milyon dolar olan kümüle ciromuzu da milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

Z KUŞAĞINI İŞE DAHİL EDECEK

Pandemi döneminde çalışan sayısını yüzde 10 arttıklarını belirten Kınay Taşımacılık ve Lojistik İcra Kurulu Başkanı Barış Dillioğlu, "Aramıza birçok genç arkadaşımız katıldı, katılmaya da devam ediyor. Z kuşağı iş hayatına adım atıyor, ekiplerimizde iş hayatına ve sektöre Kınay’da başlayan arkadaşlarımız var. Değerlerinin ve beklentilerinin farklı olduğunu biliyoruz. Bu durumun farkındayız aynı zamanda onları iş hayatına ve sektöre kazandırmak gibi önemli bir misyonumuz olduğunun da farkındayız. Onlara alan tanımak ve onları önemsediğimizi göstermek şirket yönetimimiz için oldukça önemli; bu farkındalık kapsamında Kınay Gençlik Konseyi adlı bir oluşumun hazırlığındayız. Bu oluşumla birlikte Genç Kınaylılar bir araya gelerek şirket nezdinde kararlar alabilecek ve projelerini hayata geçirebilecekler" dedi.

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr