Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / KIRGIZ TEMİR JOLU ULUSAL ŞİRKETİYLE İLE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

KIRGIZ TEMİR JOLU ULUSAL ŞİRKETİYLE İLE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

KIRGIZ TEMİR JOLU ULUSAL ŞİRKETİYLE İLE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI07.10.2021
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 6-7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nın ikinci gününde Kırgız Temir Jolu Ulusal Şirketiyle ile TCDD Taşımacılık AŞ arasında protokol imzalandı.

Kırgız Temir Jolu UŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdes Anarbekov ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun arasında imzalanan protokolün gündemi, iki demiryolu şirketi arasında işbirliğin gelişimi, pekiştirilmesi, Kırgız Cumhuriyeti üzerinden transit Çin-Türkiye yönünde ve çok modlu koridor Kaşgar-Oş-Andican boyunca multimodal konteyner taşımacılığının geliştirilmesi ve TCDD Taşımacılık tarafından Kırgız Demiryolları personellerinin eğitimi ve meslek gelişimi açısından Kırgız Temir Yolu UŞ işletmesine katkı sağlaması oldu.

İmza töreninin ardından birbirine hediye takdim eden iki genel müdür yardımcısı işbirliklerinin devamını dilediklerini söylerken Kırgız Temir Jolu UŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdes Anarbekov böyle büyük bir organizasyona davet edilmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek TCDD Taşımacılık AŞ’ye teşekkür etti.

Kaynak: www.tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr