Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / İRAN'A AİT YÜK GEMİSİ IRAK KARASULARINDA BATTI

İRAN'A AİT YÜK GEMİSİ IRAK KARASULARINDA BATTI

İRAN'A AİT YÜK GEMİSİ IRAK KARASULARINDA BATTI05.07.2021
İran'a ait bir yük gemisi Irak karasularında battı. İran, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İran Denizcilik ve Liman İşletmeleri Güvenlik Müdürü Nadir Pesende, Mehr haber ajansında yer alan açıklamasında Huzistan eyaletine bağlı Hürremşehr'den Irak'ın Um el-Kasr Limanı'na giden yük gemisinin İran saatiyle gece 03.00'te Irak karasularında battığını aktardı.
2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kurtarıldığını ve kayıp mürettebatın kurtarılması için de İran ve Irak'a ait ekiplerin çalıştığını dile getiren Pesende, geminin İran'dan Irak'a 850 ton seramik malzemesi taşıdığını söyledi.
Irak yerel medyasında yer alan haberlerde Irak'ın güneyindeki Basra Körfezi'nin Hor Abdullah Kanalı girişinde "Behbehan" isimli İran'a ait geminin henüz belirlenemeyen bir nedenle gece saatlerinde battığı açıklanmıştı.
Irak geminin batma nedeninin bilinmediğini bildirdi.
Irak Ulaştırma Bakanlığı, İran yük gemisinin ülke karasularında batma nedenlerinin henüz bilinmediğini duyurdu.
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran yük gemisinin (Behbehan) Irak karasularında battığı, ancak sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi. Açıklamada, mürettebattan 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin kurtarıldığı aktarılarak, gemide bulunan diğer kişilere ulaşmak için arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.Batan geminin rotasının Basra Um Kasr Limanı olduğu ve inşaat malzemesi taşıdığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: ulasimonline.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr