Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİR İPEK YOLUNDA İMZALAR ATILDI

DEMİR İPEK YOLUNDA İMZALAR ATILDI

DEMİR İPEK YOLUNDA İMZALAR ATILDI27.05.2009

Protokolü, Bakan Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Lasha Zvania ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov imzaladı.

''Demir İpek Yolu'' olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi (BTK) kapsamında hazırlanan protokollerden biri Türkiye, Gürcistan ve Azeri bakanlar arasında imzalandı. 

Bodrum İsis Otel'de düzenlenen imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2 günlük bir çalışmayı teknik heyetlerin tamamladıklarını ve projenin planlanan biçimde sürdüğü konusunda mutabakat sağlandığını söyledi. Yıldırım, ''Projeyle ilgili bazı teknik detaylar konusunda gerek değişiklikler, gerek bundan sonra yapılacak işler, gerekse kontrolle ilgili bu protokol, ana anlaşmanın bir parçası olarak yapılmış oldu'' dedi.

İzleme komitesinin gelecek aylarda yeniden biraraya geleceğini ve projenin gidişatının kontrol edileceğini belirten Yıldırım, gerekirse burada alınan kararların uygulama evrelerinin de değerlendirileceğini söyledi.

Yıldırım, ''Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye için, bölge için, Asya ve Avrupa için hayati öneme sahip bu projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bakan arkadaşlarıma, teknik arkadaşlara, emeği geçen bürokratlara, yüklenici firmalara da yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra hazırlanan protokol, Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Lasha Zvania ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov arasında imzalandı. 

Kaynak: LOJİPORT
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr