Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE VE SIRBİSTAN ARASINDA ULAŞTIRMA ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ADIMI

TÜRKİYE VE SIRBİSTAN ARASINDA ULAŞTIRMA ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ADIMI

TÜRKİYE VE SIRBİSTAN ARASINDA ULAŞTIRMA ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ADIMI23.06.2021
Bakan Karaismailoğlu, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Momirovic ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19 yılda ulaştırma ve altyapı alanlarında edindikleri tecrübeleri dost ve kardeş ülke Sırbistan ile paylaştıklarını belirterek; "Devam eden Sırbistan'daki projelerin bir an önce bitirilmesi, Sırbistan'ın yeni ihtiyaçları, talepleri doğrultusunda yeni projelerin geliştirilmesi konusunda her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic ve heyeti ile bir araya gelmesi öncesinde yaptığı açıklamada, 19 yıldır Türkiye'de yapılan büyük ulaştırma hamlesinin artarak devam ettiğini ifade etti. Bunlar içinde en son teknolojinin kullanıldığı, büyük mühendislik gerektiren projeleri bitirmeye başladıklarını belirten Karaismailoğlu, bunları yaparken Türk mühendis ve müteahhitlerle çalıştıklarını bildirdi.

-Sırbistan’ın yeni ihtiyaçları ve talep doğrultusunda yeni projelere destek devam edecek

19 yıldır ulaştırma hamlesi sayesinde Türkiye'de, dünyanın en yetkin mühendislik, proje ve müteahhitlik firmalarının geliştiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, "Bizler de tabi ki bu 19 yılda edindiğimiz bilgi, birikim ve yeteneklerimizi dost, kardeş ülkeyle paylaşıyoruz. Bu nedenle Sırbistan'da başlamış olan ikili ilişkilerdeki olumlu gelişmeler ve burada çalışan Türk müteahhitlerin başarılı olmasını biz de canı gönülden destekliyoruz. Devam eden Sırbistan'daki projelerin bir an önce bitirilmesi, Sırbistan'ın yeni ihtiyaçları, talepleri doğrultusunda yeni projelerin geliştirilmesi konusunda her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- Türkiye Sırbistan’a en fazla yatırım yapan ülkelerden biri

Bakan Karaismailoğlu’ndan sonra söz alan Bakan Momirovic her iki ülke için önemli konulardan bahsedeceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin son 140 yıl içinde en iyi düzeyde bulunduğunu kaydetti. Momirovic, 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belgrad-Saraybosna Otoyolu Projesi'nin imzalarının atıldığını anımsatarak, söz konusu yolun yapılması için o zaman karar aldıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ortak çalışmaların Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini aktaran Momirovic, ortak projelerin özellikle Kovid-19 sürecinde hem iki ülke hem de tüm bölge içinde olumlu etkisinin olduğunu vurguladı.
Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr