Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / AHLAT-KARAHASAN-MALAZGİRT YOLU HİZMETE AÇILDI

AHLAT-KARAHASAN-MALAZGİRT YOLU HİZMETE AÇILDI

AHLAT-KARAHASAN-MALAZGİRT YOLU HİZMETE AÇILDI12.06.2021
Bakan Karaismailoğlu, Bitlis ve Muş illerini ziyaretleri kapsamında Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Karaismailoğlu, "Ahlat ve Malazgirt ilçeleri arasındaki karayolu toplamda 54 kilometredir. Bu yolun 6,7 kilometrelik kesimi, heyelan nedeniyle kullanılamaz hâle gelmişti. Tahrip olan yolun yerine, yeni bir güzergâhta oluşturulan 7 kilometrelik yeni kesimi tamamladık. Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolundaki bu iyileştirme ile birlikte, artık kesintisiz ve güvenli ulaşımı sağladık" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bitlis ve Muş illerini ziyaretleri kapsamında Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi. Projeye Mayıs 2019’da başladıklarını belirten Karaismailoğlu, "Bugün itibariyle Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolumuzu ulaşıma açıyor, memleketimizin her bir köşesini birbirine bağlıyoruz. Ülkemizin çok yakın bir gelecekte dünyanın en büyük ekonomileri arasında üst sıralarda yerini alacağına inancımız tam. Bu yoldaki hedefimiz olan ‘bütünsel’ kalkınmanın anahtarının ‘bölgesel’ kalkınmada olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu.

- "Muş il genelinde devam eden 8 karayolu projemizin bedeli 648 milyon liradır"

Muş ili genelinde 2003’de 16 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 8 kattan fazla artırarak; 150 kilometreye çıkardıklarını belirterek; Türkiye’deki karayolu yapım seferberliğinden Muş ilinin de önemli pay aldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Muş’u bölünmüş yollarla Bitlis ve Bingöl illerine bağladık. 1993-2002 yılları arasında Muş’taki karayolu yatırımları için sadece 103 milyon lira harcanmış iken, bu rakam hükûmetlerimiz döneminde 28 kattan fazla artarak 2 milyar 923 milyon liraya ulaşmıştır. Toplam uzunluğu 1.680 metreyi bulan 27 adet köprü yaptık. Bunun yanında 3 bin 721 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik. Bugün Muş il genelinde devam eden 8 karayolu projemizin bedeli 648 milyon liradır" diye konuştu.

-"Bitlis’i bölünmüş yollarla Van, Muş, Siirt ve Batman illerine bağladık"

2003’te Bitlis’teki yol uzunluğunu 19 kilometreden yaklaşık 300 kilometreye çıkardıklarına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "Bitlis’i bölünmüş yollarla Van, Muş, Siirt ve Batman illerine bağladık. 1993-2020 döneminde Bitlis’in karayolları için yapılan harcama miktarı 208 milyon lira iken hükümetlerimiz döneminde bu miktarı yaklaşık 37 kat artırarak, 7 milyar 844 milyon liraya yükselttik. Harcanan her bir kuruş, şimdiden sanayi üretimimize, ekonomik gelişimimize, istihdam alanları açılmasına ölçülebilir katkılar sunmuş, ülkemizin kazanç hanesine yazılmıştır" dedi.

-"Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolunda kesintisiz ve güvenli ulaşımı sağladık"

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında ulaşım, altyapı ve haberleşme hizmetlerine devam ettiklerinin altını çizerek, şu şekilde konuştu:

"Ahlat ve Malazgirt ilçeleri arasındaki karayolu, bilindiği üzere, 3 kilometresi bölünmüş yol ve 51 kilometresi de tek yol olmak üzere olmak üzere toplamda 54 kilometredir. Bu yolun 6,7 kilometrelik kesimi, heyelan nedeniyle kullanılamaz hâle gelmişti. Tahrip olan yolun yerine, yeni bir güzergâhta oluşturulan 7 kilometrelik yeni kesimi tamamladık. Bununla birlikte projemizde, yeni güzergâhın, mevcut yola bağlandığı noktadan itibaren de 6,3 kilometrelik kesimin üst yapısını yeniledik. Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolundaki bu iyileştirme ile birlikte, artık kesintisiz ve güvenli ulaşımı sağladık. Ülkemizin dört bir yanındaki ulaşım, altyapı ve iletişim hizmetlerimize, bugüne kadar hız kesmeden devam ettik. Bundan sonra da Allah’ın izniyle hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan alamayacak."

Bakan Karaismailoğlu, Muş ve Bitlis ziyaretleri kapsamında, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti. Sonrasında Ahlat’ta vatandaşlarla bir süre sohbetin ardından Ahlat Belediye Başkanlığı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu akabinde Adilcevaz Belediyesi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Karaismailoğlu, Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolu açılışını gerçekleştirdikten sonra Malazgirt Belediye Başkanlığı’nda devam eden projelerle ilgili brifing aldı. Sonrasında da AK Parti Malazgirt İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr