Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ21.04.2021
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarıya taşımaktır, üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, görevi Ruhsar Pekcan'dan devraldı. Muş, Ticaret Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Parlamentoda Grup Başkanvekilliği görevi sırasında Pekcan ile Ticaret Bakanlığının görev alanına giren yasal süreçlerle ilgili istişarelerinin olduğunu, kendisinin başarılı çalışmalarını yakinen takip etme imkanını bulduğunu belirterek bu anlamda Bakanlıktaki önemli icraatlarını çok iyi bildiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte de Pekcan'ın deneyimleri, bilgi ve birikimlerinden istifade edeceklerini belirten Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnafıyla, ihracatçısıyla, iş insanı ve emekçisiyle Türkiye'nin geleceğine yön verecek 2023 vizyonumuza katkı sunacak böyle önemli bir Bakanlığa atanmış olmak benim için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Bu milletin bir evladı olarak ülkeme Bakanlık mevkiinde hizmet etmek benim için büyük bir şereftir. Milletimizin bizlere yüklediği sorumluluğun elbette bilinci içerisindeyiz. Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarıya taşımaktır, üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız."

Muş, Bakanlığın görev alanındaki konuları başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm sosyal paydaşlarla istişare süreçlerini işleterek yürüteceklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu vesile ile iş insanımıza ve esnafımıza seslenmek istiyorum. Bu Bakanlık sizin Bakanlığınızdır. Bu Bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın Bakanlığıdır. Tıpkı görevi devraldığım Sayın Bakanımızın bugüne kadar yaptığı gibi onların sorunları için bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz onlara gideceğiz. Esnafımızın derdini onun yanına giderek, çayını içerek dinleyeceğiz. İhracatçılarımızın meselelerini sektör sektör ziyaretler yaparak tespit edeceğiz. Bakanlığımızın görev alanına giren yetkiler çerçevesinde yatırım ortamının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar açısından iyileştirilmesi için atılan adımları daha da çoğaltacağız. Kurallı serbest piyasa ekonomisi ve uluslararası ticaret ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz."

"Milletin bize emaneti kutsaldır, emanete gözümüz gibi bakacağız"

Bakan Muş, ihracatçıların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çünkü biz biliyoruz ki bir ülkenin ekonomik gücünün en temel göstergelerinden birisi o ülkenin ihracat kapasitesidir. İhracat, dış ticaret açığımızı kapatması, ülkemizin sermaye akışını sağlaması ve bütün sektörleri harekete geçirmesi bakımından fevkalade önemlidir. Esasen ekonomik bağımsızlığımızın temeli de ihracat gücünden kaynaklanmaktadır. Küçük esnafımızı da asla unutmayacağız. Hedefimiz, adil rekabet şartlarını sağlayarak küçük esnafımızı daha da büyütmek olacaktır. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Milletin bize emaneti kutsaldır, emanete gözümüz gibi bakacağız. Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak, durmadan çalışacağız. Bu duygularla tekrar tüm milletimize minnetlerimizi sunuyor, başta Sayın Bakanımız olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına burada bulunan milletvekillerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: www.ticaret.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr