Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YENİAY 2021’DE YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFLİYOR

YENİAY 2021’DE YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFLİYOR

YENİAY 2021’DE YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFLİYOR22.02.2021Yeniay 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 25 olarak belirledi. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla 2021’e hazır olduklarını belirten Yeniay Lojistik’in kurucu ortaklarından Nermin Önder, Türkiye’de ilk 10 acente içinde yer aldıkları hava kargoda büyümeye devam edeceklerini, denizyolunda atılım yapacaklarını, mikro ihracat alanında ise adımlarını hızlandıracaklarını söyledi.

Yeniay Lojistik hakkında bilgi vererek, lojistik hizmetlerde yoğunlaştığınız alanlardan söz eder misiniz?

1999 yılında başlayan serüvenimiz hem uluslararası taşımacılık hem de gümrük müşavirliği alanında gelişerek devam etti. Bu süreçte ulusal ve uluslararası birçok firmaya ve markaya hizmet verdik. Özellikle 2015 yılından sonra daha fazla global şirketlerle iş birlikteliklerimiz başladı. Bu bağlamda yeni bir vizyon ve bir marka ile yola devam etmek amacı ile şirket statüsünü anonim şirkete
çevirerek, Yeniay Lojistik’in kuruluşunu yaptık. Hava kargoda istikrarlı bir şekilde Türkiye’de en fazla havayolu taşımacılığı yapan ilk 10 acente içinde yer alan Yeniay, deniz kargo ve proje tır taşımacılık hizmeti de sunmaktadır. Son olarak aldığımız Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) belgesi ile hava ve kara hızlı kargo taşımacılık hizmetlerine başladık.

Daimon Gümrük Müşavirlik AŞ olarak ise, gümrükleme hizmetleri, tedarik zinciri yönetimi danışmanlığı ve eğitim hizmetleri sunuyoruz. Çalışanlarımız A karne, B karne yetki belgesine sahip, konusunda ihtisaslaşmış müşteri temsilcilerimiz ile Türkiye’nin tüm gümrüklerinde hizmet sunuyoruz. Vizyonumuz, hizmet sunduğumuz firmalara katkı sağlamayı amaçlayan güvenilir, güncel, hızlı ve entegre çözümleri ile sektöründe tercih edilen ilk firma olmak.

Pandemi nedeniyle oldukça zor geçen 2020 yılını nasıl kapattınız?

Yeniay Lojistik olarak pandemi sürecinde müşterilerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi geliştirdik. Bölgesel olarak sürekli değişen, inişli çıkışlı grafik gösteren fiyatlardan müşterilerimizi koruma odaklı aksiyon aldık. Kesinlikle ulaşılabilir olma noktasında titiz davrandık. Hava taşıma potansiyelimiz geçtiğimiz yıllara oranla aynı seviyede kaldı, büyüme hedefimizi 2021 yılında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Deniz kargo taşıma alanında özellikle kadromuzu genişlettik bu alanda 2021 yılında atak yapmayı planlıyoruz. Hava ve kara hızlı taşıma alanındaki adımlarımızı hızlandıracağız.

Bu yıl için hedefleriniz neler?

Yeniay Lojistik özellikle uzun yıllar hizmet verdiği ulusal müşterilerinin potansiyeliyle hava kargoda ilk 10 acente içinde yerini aldı ve ısrarlı bir şekilde yerini korudu. Taşıma potansiyeli olan uluslararası firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. 2021 yılında bu görüşmelere hız verip %25 büyümeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda tüm departmanlarımıza yeni personel alımı yapıp hazırlıklarımızı tamamladık.

Dijitalleşme alanında gündeminizde neler var?

Mevcut durumda zaten bütün işlemleri elektronik ortamda yapabilmekteyiz. Ayrıca tüm hizmetlerimizin entegrasyonu ve muhasebe dahil olmak üzere, tüm işlemlerin ve arşivin izlenebilirliğini sağlayacak hatta müşterilerimizin içinde SAP ve benzeri sistemler kullananların işlerini kolaylaştıracak bir sistem altyapısı üzerine çalışıyoruz. Bir Alman şirke bu konuda bize destek olacak.

SEKTÖRE SAĞLAYACAĞIM KATKI İKİNCİ GÜZEL HİKAYEM OLACAK

"Geçmişten Geleceğe UTİKAD" ekibinde yer alarak UTİKAD Seçimli Genel Kurulu’nda yönetime adaylığını açıklayan Yeniay Lojistik’in kurucu ortaklarından Nermin Önder, bu konuda şunları belirtti: "Bıkmadan söylediğim hayatımın en güzel sözü; işimi çok seviyorum, beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Dahil olduğum ‘Geçmişten Geleceğe UTİKAD’ ekibiyle lojistik sektörüne sağlayacağımız katkı benim ikinci güzel hikayem olacak. Ekipteki tüm arkadaşlarım işlerinde başarılı, sektörde adını yaptıkları ile duyurmuş çok değerli iş insanları. 40 kişilik lojistiğin her alanını temsil eden işletme sahibi ya da CEO’larından oluşuyor. Tek bir kişinin değil, en küçük kararlar dahi 40 kişinin bir araya gelip fikirlerin paylaşılması sonrasında oylama ile karara bağlanıyor. Ekibe dahil oldum çünkü doğru bildiklerim yanı sıra, beni fikirleri ile besleyen değerli meslektaşlarım ile sektöre katkı sağlayacak, yenilikleri çok sesli bir şekilde sektöre kazandırıp tespit edilen eksikleri giderebileceğiz. 40 kişilik ekip ile birlikte tüm üyelerimize dokunulacak. Şimdiden tüm UTİKAD üyelerinin ziyareti tamamlandı, her biri ile tek tek görüşüldü. Diğer önemli konu, ülkemizin bir hastalığı var koltuk sevdası. Hedeflerimizin bir tanesi, dört yıl görevde kalıp sonra bayrağı yeni arkadaşlara teslim etmek. Bu başlangıcın bir geleneğe dönüşmesini umuyorum."

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr