Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DFDS’TEN MÜJDE: SAĞLAM RÖMORKLARI TRİESTE’YE ULAŞTIRACAĞIZ

DFDS’TEN MÜJDE: SAĞLAM RÖMORKLARI TRİESTE’YE ULAŞTIRACAĞIZ

DFDS’TEN MÜJDE: SAĞLAM RÖMORKLARI TRİESTE’YE ULAŞTIRACAĞIZ22.02.2021DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, "Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Genel avarya işlemlerinin usulüne uygun olarak tamamlanmasını müteakip önümüzdeki günlerde sağlam römorkları yerine ulaştıracağız" dedi.

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, geçtiğimiz günlerde Ro- Ro gemilerinde bulunan bir araçta çıkan ve kısa sürede kontrol altına alınarak , hiçbir can kaybı olmadan atlatılan yangınla ilgili LOJİPORT’a özel bir açıklama yaptı. Pamukçu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni bir otobüste çıkan yangın kaptan ve mürettebatın hızlı davranmasıyla söndürüldü. Ancak, geminin bulunduğu Çanakkale Boğazı’ndaki rüzgar yeniden alevlenmeye yol açtı. Bu da kısa bir süre sonra kontrol altına alındı. Kıyı Emniyeti’nin kıymetli çabalarıyla da gemi güvenli bölgeye çekildi, ardından onarılmak üzere DFDS Pendik limanına ulaştırıldı.

Bu tip gemi kazalarının ardından dünyanın her yerinde gemiye ya da yüke gelen zarar, gemi armatörü, yük sahipleri, veya onların sigortacılarına bölüştürülür. Biz de, doğal olarak müşterek avarya ilan ettik. Sigortacılarımız, müşterilerimizin ve bizim minimum zarar göreceği bir formül üzerinde çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarımız sürmekle ilk belirlemelerimize göre ciddi bir hasar yok. Müşterek avarya kapsamında koşulların yerine getirilmesi ve işlemlerin tamamlanmasını müteakip sağlam kalan römorkları başka bir gemiyle Trieste’ye ulaştıracağız. Gallipoli Seaways hasar onarımı tamamlanana kadar filodan geçici olarak çıkarıldı. Yerine yeni bir gemi kattık. Seferlerimiz aksamadan devam ediyor."

NOT: Müşterek Avarya: deniz ticaretinde gemiye ya da yükün karşılaştığı tehlikeyi bertaraf ederken katlanılan zarar. Bu zarardan gemi ve yük sahiplerine veya onların sigortacılarına düşen pay a müşterek avarya garamesi denir.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr