Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKAN PEKCAN: "İHRACATÇILARIMIZIN YÜKSEK POTANSİYEL ARZ EDEN ÜLKELERDEKİ FAALİYETLERİNE İLAVE DESTEKLER SAĞLIYORUZ"

BAKAN PEKCAN: "İHRACATÇILARIMIZIN YÜKSEK POTANSİYEL ARZ EDEN ÜLKELERDEKİ FAALİYETLERİNE İLAVE DESTEKLER SAĞLIYORUZ"

BAKAN PEKCAN: 31.01.2021
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatın desteklenmesine yönelik 2 yeni destek mekanizmasının hayata geçirildiğini bildirdi.

Bakan Pekcan, ihracatın desteklenmesine yönelik olarak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemelere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"İhracatçılarımızın özellikle de küresel ticarette yüksek potansiyel arz eden ülkelerdeki faaliyetlerine ilave destekler sağlıyoruz." ifadesini kullanan Pekcan, şunları kaydetti:

"Hedef ülke/sektör yaklaşımımız kapsamında 5 puan ilave destek sağlamamıza imkan sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Ayrıca bugün yayımlanan diğer bir Cumhurbaşkanı Kararı ile ihracatçı şirketlerimizin en etkin kullandığı Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesine (UR-GE) yönelik desteklerimiz kapsamında dijital ortamda yapılacak iş geliştirme faaliyetlerini de destekleyeceğiz."

Kaynak: www.ticaret.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr