Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HASAN PEZÜK ATANDI

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HASAN PEZÜK ATANDI

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HASAN PEZÜK ATANDI 05.01.2021Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Hasan Pezük, Kamuran Yazıcı’dan görevi devraldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Hasan Pezük, Kamuran Yazıcı’dan görevi devraldı.
4 Ocak 2021 tarihinde TCDD Taşımacılık AŞ Müdürlüğü'nde gerçekleşen devir teslim töreninde Halef - Selef Genel Müdürler başarı ve iyi dilek temennilerinde bulundular.
Devir teslim törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel Genel Müdür Vekili N. Leyla Akıncı ile TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da katıldı.

Hasan Pezük Kimdir?

1970 yılında Gümüşhane’de doğdu. 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.


1996 yılında ilk göreve başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünde; Yapı Bakım Onarım, Raylı Sistemler ve Makina İkmal Daire Başkanlıklarında Mühendis, Kontrol Amiri, Özel Projeler Müdürlüğünde Raylı Sistem Proje Yöneticiliği görevlerinde bulundu.


2006-2019 yılları arasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğünde; Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğünde; Raylı Sistem Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğünde orta kademe yönetici olarak görev yaptı. Kasım 2019’da bu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

Meslek hayatının büyük bölümünde raylı sistem projelerinin fizibilite, etüt, tasarım ve yapım aşamalarında başarılı çalışmalar yürüten Pezük, İstanbul’da metro ve tramvay sistemlerinin yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Raylı Sistem Hatlarının (Metro, Hafif Metro, Tramvay, Teleferik, Havaray) etüd-proje çalışmalarından başlayarak tüm yapım aktivitelerinin yönetilmesi, test ve devreye alma ile kabul işlemlerinde aktif olarak görev aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan metro, hafif metro ve tramvay araçlarının şartname hazırlama, ihale, temin ve test devreye alma süreçleri ile metro araçlarının yerlilik oranlarının artırılmasında başarılı çalışmalar yürüterek yerli sanayinin gelişimine katkı sağladı.

İstanbul genelindeki ana arter, cadde ve sokaklardaki aydınlatma sistemlerinde uzaktan kontrol, otomasyon uygulaması ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bina ve tesislerindeki enerji verimliliği ile ilgili çalışmaları yürüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, İGDAŞ, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ile İZBAN Yönetim Kurulu görevlerinde bulundu.

Kasım 2019 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğüne Müşavir olarak atandı.
Şubat 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde Demiryolu Modernizasyon Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

2021 /12 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğüne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Pezük evli ve bir çocuk babasıdır.

Ödül Alan Çalışmaları

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ile alanında dünyanın en önemli ödüllerinden olan ‘2017 AEC Excellence Awards’ (AEC Mükemmelik Ödülleri 2017)’de 32 ülkeden 145 proje içinde ilk 8 proje arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

Ataköy-İkitelli Metrosu, alanında dünyanın en önemli ödüllerinden ‘2018 AEC Excellence Awards’da, 32 ülkeden katılan 196 projenin arasında altyapı projeleri alanında ilk 3’e girerek önemli bir başarıya imza attı.

Kaynak: www.tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr