Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "SALGIN KAYNAKLI KRİZ DURUMUNDAN TAŞIDIĞIMIZ ÜRÜNLERİN ÇEŞİTLİLİĞİNİ GELİŞTİREREK ÇIKABİLDİK"

"SALGIN KAYNAKLI KRİZ DURUMUNDAN TAŞIDIĞIMIZ ÜRÜNLERİN ÇEŞİTLİLİĞİNİ GELİŞTİREREK ÇIKABİLDİK"

05.01.2021
Lima Lojistik’in 2013 yılında 4 ortak tarafından Bursa’da kurulduğunu belirten Şirket Kurucu Ortağı Sinan Türel, 2020 yılında açılışını gerçekleştirdikleri İtalya Milano ofisleriyle Türkiye’nin hizmet ihracatına katkı sağladıklarını söyledi. Lima markasıyla yüzde 100 yerli sermayeli firma olarak lojistik sektöründeki faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Türel, "Kısa zamanda yerel firma olmaktan çıktık, artık küresel firma olma yolunda ilerliyoruz. İtalya’daki ofisimizle ülkemize döviz kazandırıyoruz. Katma değerli yeni servislerimizle İtalya-Türkiye ve Türkiye-Avrupa hava kargo trafiğini yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen çift yönlü olarak hızlandırıyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda başta otomotiv sektörü olmak üzere tekstil, yaş meyve sebze ve medikal sektörlerindeki önemli kuruluşlarla yaptıkları anlaşmaların büyümelerine katkı sağladığını söyleyen Türel, "Türkiye’de adından söz ettiren büyük kuruluşlarla yüksek hacimli kontratlar imzaladık. Dünyanın neresinde üretilirse üretilsin tüm otomotiv yedek parçaları, kumaşlar, gıda ürünleri, medikal malzemeler ve her sektörün ihtiyaç duyabileceği üretim malzemeleri 24 saatten daha kısa bir sürede müşterilerimize ithalat ve ihracat servislerimizle ulaşıyor" dedi. Yılın ikinci yarısında normalleşme sürecine geçeriz Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin sivil havacılık sektörüne etkilerini değerlendiren Sinan Türel, "Türk havacılık sektörü Covid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerden birisi oldu. Salgın nedeniyle tüm dış hat yolcu uçuşları uzun süre iptal oldu ve hava kargo taşımacılığında kullanılan uçakların optimizasyonlarında sıkıntılar yaşandı. Uçakların büyük bölümü Türkiye’nin muhtelif havalimanlarında park haline çekildi ve her zaman hareketli olan havalimanlarında alışık olmadığımız görüntüler ortaya çıktı" dedi. Pandemi etkisiyle hava kargo taşımacılığının ciddi bir krizle karşı karşıya kaldığını belirten Türel, "Lima olarak; salgın kaynaklı kriz durumundan taşıdığımız ürünlerin çeşitliliğini geliştirerek çıkabildik. Bugüne kadar çok fazla taşımadığımız maske, eldiven, önlük, solunum cihazı vb…medikal sağlık ürün taşımalarıyla krizin olumsuz etkilerini hafifletebildik. Pandeminin 2021 yılının ilk 6 ayında dünya ekonomisine etki etmeyi sürdüreceğini düşünüyoruz. Yılın ikinci yarısıyla birlikte normalleşme sürecine geçmeyi ve tüm dünyada hareketlenme olmasını umuyoruz" diye konuştu.

E-ticaret lojistiğinde yeni bir açılım hedefliyoruz Havayolu, denizyolu, karayolu, fuar lojistiği, proje taşımaları ve uluslararası hızlı kurye taşımacılığı alanlarında hizmet verdiklerini belirten Sinan Türel, 2021 yılında e-ticaret lojistiğinde iddialı bir konuma gelerek KOBİ’lere destek olmayı hedeflediklerini ifade etti. E-ticaret alanındaki ihtiyaçların hız, rekabet avantajı yaratma, esneklik ve sorun çözme olduğunu belirten Türel, "Bugüne kadar hizmet verdiğimiz tüm taşıma alanlarında başarılı olduğumuzu gösterdik. Uluslararası arenadaki yaygın acente ağımız, Lima’nın tüm dünyada markalaşmasını sağladı. Müşteriler karşısında bilinilirliğimiz arttı ve bize yeni iş kapıları açıldı. 2021’de hizmetlerimiz arasına e-ticaret lojistiğini eklemeyi planlıyoruz" dedi. Sektörde araç ve depolama tesisi yatırımı yapmadan sadece insana ve projeye yatırım yaptıklarını söyleyen Sinan Türel, Bursa merkezli olarak çıktıkları yolda 6 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde İstanbul, İzmir, Eskişehir, Balıkesir ve Denizli’de ofisler açtıklarını dile getirdi. Türel, her geçen gün sayıları artan satış ve operasyon ekipleriyle birlikte yeni projeler üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini, iş geliştirmeye yönelik yatırımlar yaparak yurtiçi ve yurtdışında yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr