Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİĞİN KADIN PLATFORMU WİLAT TÜRKİYE KURULDU

LOJİSTİĞİN KADIN PLATFORMU WİLAT TÜRKİYE KURULDU

LOJİSTİĞİN KADIN PLATFORMU WİLAT TÜRKİYE KURULDU16.12.2020
CiLT – Chartered Institute of Logistics and Transport’un kadın kanadı WiLAT – Women in Logistics and Transport, Türkiye’de 12 Aralık Cumartesi günü kuruldu.

1919 yılında Londra’da kurulan, lojistik ve taşımacılık sektörünün 101 yıllık lider sivil toplum derneği olan CiLT – Chartered Institute of Logistics and Transport’un kadın kanadı WiLAT – Women in Logistics and Transport, Türkiye’de 12 Aralık Cumartesi günü kuruldu.

WiLAT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız liderliğinde, sektörün tüm katmanlarında söz sahibi olan çok değerli 12 kadın ile kurulan WiLAT Türkiye’nin Covid-19 nedeniyle çevrimiçi olarak organize edilen kuruluş toplantısı, derneğin tarihindeki en büyük katılımcı sayısı ile gerçekleşti.

‘‘Hep birlikte daha güçlüyüz’’ ilkesiyle yola çıkan WiLAT Türkiye hakkında Başkan Berna Akyıldız düşüncelerini şöyle dile getirdi:

‘‘Bizler erkek egemen lojistik ve taşımacılık sektöründe lider kadınlar olarak, sektörde kadın olmanın güçlüklerinin farkındayız. Fakat, tüm zorluklara rağmen başarının mümkün olduğunu biliyoruz. WiLAT Türkiye ailesi olarak amacımız, yeni nesillere de bunun mümkün olduğunu göstermek olacak.’’

Toplantıya CILT International Başkanı Dato Radzak Malek, WiLAT Global Başkanı Gayani De Alwis ve WiLAT Global Ortadoğu Başkanı Nadia Abdul Aziz de konuşmacı olarak katılıp Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının %12’sini lojistik sektörünün oluşturduğuna ve ülkenin lojistik ve taşımacılık dünyasındaki önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin WiLAT Global ailesindeki en hızlı kurulumu gerçekleştirdiğini belirten CILT International Genel Sekreteri Keith Newton, ‘‘Sizinle çok daha erken tanışmış olmayı dilerdik; ailemize ve sektöre büyük katkılar sağlayacağınızdan eminiz.’’ diyerek memnuniyetini ve desteğini belirtti.

Sektörde kadının yerini güçlendirmeyi ve arttırmayı hedefleyen WiLAT Türkiye, lojistik ve taşımacılığı genç nesillere tanıtıp onların sektöre adım atmalarını sağlarken, aynı zamanda sektörde faal olan kadın profesyonellerin kariyer gelişimine de her aşamada destek verecek.

Berna Akyıldız TGL TRANSTAŞ Global Lojistiik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, DEİK Afrika Bölgesi Koordinatör Başkan Yardımcısı, DEIK Togo İş Konseyi Kurucu Başkanı,UTİKAD ve KAGİDER üyesidir.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr