Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KARS LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLLARI İLE BÜTÜNLEŞEREK DÜNYAYA AÇILIYOR

KARS LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLLARI İLE BÜTÜNLEŞEREK DÜNYAYA AÇILIYOR

KARS LOJİSTİK MERKEZİ DEMİRYOLLARI İLE BÜTÜNLEŞEREK DÜNYAYA AÇILIYOR05.12.2020
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 221.8 milyon bedelli Kars Lojistik Merkezinin çalışmaları tamamlandı

Karaismailoğlu, "Lojistik koridor oluşturma yaklaşımı ile uluslararası bağlantılarımızı güçlendiriyor, demiryolunun rekabet gücünü artırmak için lojistik merkezler ve yeni iltisak hatları yapıyoruz. Kars Lojistik Merkezi’nin içine 16 kilometrelik demiryolu, 5.5 kilometrelik iltisak hattı yapılmıştır. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte, ciddi istihdam imkânı oluşacaktır" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve açılışta bulunmak için bugün Kars’a geldi. Bakan Karaismailoğlu, ilk olarak Kars Valiliğini ziyaret ederek; Bakanlık tarafından Kars’ta yapılan ve yapımı planlanan çalışmalarla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra Kars Lojistik Merkezi’ni ziyaret eden Karaismailoğlu, burada basına açıklamalarda bulundu.

- "18 yılda Kars’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 5 milyar 746 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı"

Son 18 yılda Kars’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 5 milyar 746 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, 2003’teki 22 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 11 kat artırarak 258 kilometreye çıkardıkları bilgisini aktardı. Karaismailoğlu, "1993-2020 arasında Kars’a sadece 68 milyon liralık yatırım yapılmıştı. Biz 3 milyar 27 milyon lira yatırım yaptık. Karayollarında olduğu kadar demiryolu ulaşımının gelişmesi içinde birçok proje hayata geçiriyoruz. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını hizmete sunduk" dedi. Karaismailoğlu, yapılan atılımlar sayesinde Kars il sınırları içerisinde bugün tam 258 kilometrelik demiryolu ağı bulunduğuna dikkat çekti.

- "Ulaştırma ve altyapıda yapılacak stratejik yatırımlar bölgemizi lojistiğin lideri hatta süper gücü haline getirecek"

Ulaştırma ve altyapıda yapılacak stratejik yatırımların gelecekte bölgemizi lojistiğin lideri hatta süper gücü haline getireceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, Kars ilinin coğrafi avantajlarının kullanarak yapılabilecek plan ve projeler olduğuna dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Kars Lojistik Merkezi Projemiz de bunlardan biridir. 221.8 milyon proje bedelli merkezimizin yapım çalışmalarında sona geldik. Yakın zamanda açılışını yapacağımız, bu merkezimiz, Türkiye Lojistik Sektörüne 412 bin ton taşıma kapasitesi sağlayacaktır. Aynı zamanda, ülkemize 400 bin metrekare Lojistik alan kazandırılmıştır. Kars Lojistik Merkezi’nin içine 16 kilometrelik demiryolu, 5.5 kilometrelik iltisak hattı yapılmıştır. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte, ciddi istihdam imkânı oluşacaktır" dedi. Karaismailoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

- "Demiryolunun rekabet gücünü artırmak için lojistik merkezler ve yeni iltisak hatları yapıyoruz"

"Şu ana kadar ülke genelinde planladığımız 25 lojistik merkezden 11’ini işletmeye aldık. 25 adet lojistik merkezinin tamamının hizmete açılmasıyla da toplam 35,6 milyon ton ilave taşıma kapasitesi elde edilecek ve 12,8 milyon metrekare konteyner stoklama ve elleçleme sahası ülkemize kazandırılacaktır. Lojistik koridor oluşturma yaklaşımı ile uluslararası bağlantılarımızı güçlendiriyor, demiryolunun rekabet gücünü artırmak için lojistik merkezler ve yeni iltisak hatları yapıyoruz. Önemli lojistik merkezlerimize, demiryollarına, havalimanlarına ve sınır kapılarımıza hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacak 20 bin 715 kilometrelik lojistik karayolu ağımızda da bölünmüş yol yapımı çalışmalarımız hızla devam ediyor."

Bakan Karaismailoğlu, Kars Lojistik Merkezi ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans bağlantısı ile katılacağı Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun resmî açılışını gerçekleştirmek üzere Sarıkamış’a geçti.

Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr