Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / YILLIK 614 MİLYON LİRA TASARRUF EDİLECEK

YILLIK 614 MİLYON LİRA TASARRUF EDİLECEK

YILLIK 614 MİLYON LİRA TASARRUF EDİLECEK16.11.2020
Bakan Karaismailoğlu, Aydın- Denizli Otoyolu'nun temel atma törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın- Denizli Otoyolu'nun temel atma törenine katıldı. Karaismailoğlu, “Aydın-Denizli Otoyolunun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Zamandan 472 milyon Lira, akaryakıttan 142 milyon Lira olmak üzere yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek” dedi.

- “Tünellerle dağları deldik, köprülerle akarsuları geçtik”

Aydın ve Denizli'yi birbirine bağlayan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, Kapıkule'den başlayıp, Marmara ve Ege Bölgelerini kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis edecek son halka olan Aydın-Denizli Otoyolunun hayırlı olmasını diledi. Karaismailoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘Yol Medeniyettir', diyerek bizlere gösterdiği vizyon doğrultusunda, 18 yıldır ülkemizin ulaşımını şahlandırdık. Kara, hava, deniz ve demiryollarında reform niteliği taşıyan projelerle ülkemizin her bir noktasını birbirine yaklaştırırken, Avrasya Bölgesi'nin önemli ticaret ve seyahat rotalarına bağlandık.  Tünellerle dağları deldik, köprülerle akarsuları geçtik” dedi.

-“Avrupa'nın herhangi bir şehrinden kalkıp kesintisiz Denizli'nin merkezine gelinebilecek”

Bakan Karaismailoğlu, Avrupa ile Ege Bölgesini doğrudan bağlayacak yeni köprüden geçen bir aracın Avrupa'nın herhangi bir şehrinden kalkıp kesintisiz bir şekilde otoyollarını kullanarak Denizli'nin merkezine kadar konforlu ve hızlı bir şekilde geleceğini söyledi. Karaismailoğlu, “Ülkemizin merkezinde bulunduğu kuzey-güney, doğu-batı eksenli yeni ticaret rotaları bizlere oyun kurucu bir rol üstlenme fırsatı tanımaktadır. Bölgemizde bir lojistik süper güç olmamız ve Yeni İpek Yolu'nun kalbinde yer alan coğrafyamızla dünya ticaretine hükmeden bir konuma gelmemiz an meselesi. Ancak önümüze çıkacak bu fırsatlara hazır olmak da çok önemli. Projelerin yıllarca sonunu getiremeyip, elden ele aktaran bir anlayışla, özkaynak dışında alternatif sermaye modeli üretemeyen kısır zihinlerle hiçbir işi vaktinde bitiremezsiniz” diye konuştu.

-“Yap-İşlet-Devret projeleri yatırımcılara güven vermekte ve talebi artırmaktadır”

Bakan Karaismailoğlu; hızlı ve etkili çalışarak, yaklaşan yeni çağa uygun bir yük ve yolcu taşıma altyapısını en kısa sürede tamamlayıp, “geri kalmış” değil, “gelişmekte olan” da değil, “gelişmiş dünya”nın parçası olmaya ant içtiklerini söyledi. Karaismailoğlu, “Ege'den Doğu Anadolu'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e konforlu ve hızlı ulaşımı tüm modlarda sağladık. Yollarımızdaki seyir hızımız 2 katına çıktı, seyahat süreleri ise yarı yarıya kısaldı.  Yap-İşlet-Devret yöntemi ile hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki başarılarımız bundan sonraki projelerde de yatırımcılara güven vermekte ve talebi artırmaktadır” dedi. Karaismailoğlu, bugün temeli atılan Aydın-Denizli Yolu'nun bunun en güzel örneği olacağını da sözlerine ekledi.

- “Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolay olacak”

Aydınlı ve Denizli illerinin tarımsal ve sınai üretimlerinin yanı sıra ülkenin önde gelen turizm merkezleri olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgenin ulaşım altyapısının da İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlendiğini söyledi.  Karaismailoğlu, “Şimdi, otoyol ağını Aydın ve Denizli üzerinden Antalya'ya kadar ulaştıracak çalışmalar neticesinde daha da güçlenecektir. Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesi sağlanacaktır. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında bir kavşak konumunda olan Denizli ilimizin önemi ve ülke ekonomisine katkısı daha da artacaktır” ifadelerine yer verdi.

- “Proje kapsamında 19 adet köprülü kavşak, 19 adet viyadük ve 5 adet otoyol hizmet tesisi yapılacaktır”

Aydın-Denizli Otoyolu'nun 140 kilometresinin 2x3 şeritli ana yol, 23 kilometresinin de 2x2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğunda olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Proje kapsamında 19 adet köprülü kavşak, 19 adet viyadük ve 5 adet otoyol hizmet tesisi yapılacaktır. Otoyol güzergahı, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalaman üzerinden Yenipazar'a ulaşacak, Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden, Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden de Kuyucak ilçesinin güneyine varacak.”

- “Seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek”

“D-585 (Aydın-Denizli) Ayr.-Karacasu Devlet Yolu'nu geçen otoyol, Karapınar'ın kuzeyinden, Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu'na paralel devam edecek. Ve Sarayköy'ün güneyinden geçerek, Kumkısık mevkiinde D-320 Devlet Yolu'nun kuzeyine geçecek. Bu noktadan itibaren Denizli ilini çevreleyen otoyolumuz, Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edip, Kocabaş mevkiinde sonlanacaktır. Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Zamandan 472 milyon Lira, akaryakıttan 142 milyon Lira olmak üzere yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek.”

“Ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu ve sonradan yapılacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya Otoyollarının tamamlanması ile İzmir-Antalya arasındaki mevcut 580 km devlet yolu, 440 kilometreye düşecektir. Seyahat süresi de 6-7 saatten 3-3,5 saate düşerek, İzmir'den Antalya'ya (Alanya) kadar kesintisiz otoyol ulaşımı sağlanarak iki önemli turizm kenti birbirine bağlanmış olacaktır.”

- “Akıllı ulaşım ve haberleşme yatırımlarımızın getirisi çok büyük olacaktır”

Bakan Karaismailoğlu, ülkenin sahip olduğu coğrafi yapı itibariyle mevcut ulaşım modları arasında ulaşım ağı ve teknolojik bakımdan uyumun ve devamlılığın sağlanmasının günümüz koşullarında zaruri olduğuna vurgu yaparak; “Böylesine geniş bir perspektifle, doğru zamanda, doğru yerde yaptığımız, akıllı ulaşım ve haberleşme yatırımlarımızın getirisi hem ülkemiz hem de vatandaşlarımızın hayat standartları açısından çok büyük olacaktır. Ülkemiz ekonomisinin 2023 hedeflerini yakalamasında gerekli olan altyapıyı gerçekleştirmek için yılmadan, özveriyle ve ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr