Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD: TÜNEL İNŞAATINA ARA VERİLDİ

TCDD: TÜNEL İNŞAATINA ARA VERİLDİ

TCDD: TÜNEL İNŞAATINA ARA VERİLDİ21.05.2009

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul Hızlı Demiryolu Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabı tamamlanarak yüksek hızlı tren seferlerinin 13 Martta hizmete girdiği ve açıldığı günden bu yana seferlerini sorunsuz olarak sürdürdüğü belirtildi.

Eskişehir-İstanbul arasındaki 2. etap yüksek hızlı tren demiryolu inşaatı çalışmalarının devam ettiği hatırtılan açıklamada, İnönü-Köseköy arasındaki 158 kilometrelik güzergahta toplam 40 adet tünel yapılacağı ve 11 tünelde delme işlemlerinin aralıksız sürdürüldüğü bilgisine yer verildi. Ayrıca, 29 tünelin açılması yönünde çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''TCDD tarafından inşa edilmekte olan Eskişehir-İstanbul arası hızlı demiryolu hattı, inşaatı devam eden Mekece-Adapazarı bölünmüş karayolu ile de çoğu zaman birbirine paralel seyretmekte, yaklaşmakta ve bazı noktalarda kesişmektedir.

Tünel delme çalışmalarına yeni başlanılmış olan ve 5 metresi yapılan Bozüyük-Bilecik arasındaki 26 No'lu tünelde, yakınından geçen Bozüyük-Mekece bölünmüş karayolu inşaatından etkilenmesi nedeniyle tünel ağzındaki zeminde çatlaklar oluşmaya başlamış ve tünel inşaatına da incelemeler yapmak için geçici olarak ara verilmiştir. Bu noktada zeminin son durumunun ve etkilenen kesiminin belirlenmesi için sondaj ve diğer çalışmalarımız başlatılmış, sondaj sonucundan elde edilecek verilere göre çalışmalara yön verilecektir.

Söz konusu güzergah, dağlık ve engebeli bölge olduğundan böylesi giderilebilecek problemler meydana gelebilmektedir. Ancak, 2. etap inşaatı kapsamında 10 tünelde çalışmalar sorunsuz olarak ilerlemekte olup, yüksek hızlı tren inşaat çalışmalarının durdurulması söz konusu değildir.''

Kaynak: ZAMAN GAZETESİ

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr